FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Creatief Schrijven

Creatief Schrijven is het aanspreekpunt voor iedereen die schrijven gewoonweg niet laten kan

Voor wie het schrijven niet laten kan, is Creatief Schrijven een onuitputtelijke bron van inspiratie, maar vooral ook een praktisch steunpunt. Creatief Schrijven informeert schrijvers over schrijfwedstrijden, schrijfcursussen en -groepen, literaire tijdschriften, vrije podia en websites waar je teksten kan publiceren.

Creatief Schrijven is ervan overtuigd dat je schrijven kan leren. De organisatie biedt vernieuwende schrijfcursussen aan, cursussen voor gevorderden en een schrijfdocentenopleiding. In samenwerking met Vormingplus loopt in heel Vlaanderen de basiscursus Horen, Zien en Schrijven. Wie wil weten wat zijn proza-, poëzie-, of theatertekst waard is, kan bij Creatief Schrijven terecht voor manuscriptbeoordeling. Wie ervaringen wil uitwisselen met schrijfgenoten, docenten en auteurs mag de jaarlijkse Schrijfdag niet missen.

Samen met andere organisaties, uit vaak andere disciplines, zet Creatief Schrijven artistieke schrijfprojecten op, zoals 1001 Liefdes en Liefde voor Lyriek. Zo biedt de vzw een ontmoetingskans en een forum aan niet-professionele schrijvers.

Maandelijks verstuurt Creatief Schrijven een gratis E-zine. Om de drie maanden verschijnt het tijdschrift VERZ!N met schrijftips en -opdrachten, een interview met een bekende auteur, een blik achter de schermen van een cursus en een literair evenement, een literaire agenda, enz. In het documentatiecentrum vind je handleidingen proza, poëzie, drama, levens- en kinderverhalen schrijven, maar ook samenvattingen van schrijfwedstrijden en literaire projecten.http://www.creatiefschrijven.be


FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN