FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

VERSLAG van de KUNST BUITEN-sessies 2018

Drie locaties (Sint-Niklaas, Waregem, Turnhout) en in totaal 71 vertegenwoordigde steden en gemeenten. De KUNST BUITEN! sessies staan synoniem voor een vat vol lokale inspiratie en actieve netwerking. Blik samen met ons terug op deze fijne sessies via onze beeldverslagen, video's en presentaties.

Nieuwe regelgeving internationale projecten amateurkunsten van kracht vanaf 1 februari 2019

De projectregelgeving voor amateurkunsten wijzigt en vereenvoudigt vanaf 1 februari 2019. Met de nieuwe regelgeving wil de Vlaamse overheid het internationale amateurkunstenbeleid in Vlaanderen sterker uitbouwen.

DEZE WEBSITE KRIJGT GEEN UPDATES MEER - BLIJF OP DE HOOGTE VIA...

Op de hoogte blijven rond amateurkunsten? Volg dan de kanalen van De Federatie en van het Steunpunt Bovenlokale Cultuur.

Geen Forum zonder geweldige sector! Merci!

12 jaar lang waren de negen amateurkunstenorganisaties onze belangrijkste doelgroep, onze fijnste sparring partners, onze bron van inspiratie en feedback!
Al dat fijn volk bij de amateurkunstenorganisaties, alle ex-collega's én alle partners van de voorbije jaren willen we met veel liefde bedanken voor de mooie samenwerking.

Wat na de Week van de Amateurkunsten?

De landelijke Week van de Amateurkunsten kende haar laatste editie in 2018. Voortaan kies je als kunstenaar of organisator gewoon zelf het beste moment om je kunst aan het publiek te tonen.

Werking Forum voor Amateurkunsten stopgezet

Vanaf 1 januari 2019 werd de werking van het Forum voor Amateurkunsten stopgezet. Het is voorbij..... Velen zongen er al over en waarschijnlijk heb je het ook al horen waaien...maar vanaf januari 2019 stopt het Forum voor Amateurkunsten haar activiteiten. Onze subsidie wordt stopgezet. De middelen gaan over naar het nieuwe steunpunt voor bovenlokaal cultuurwerk, waar ook de ondersteuning van amateurkunsten deel van zal uitmaken.

Gloednieuwe site over hoe amateurkunsten en deeltijds onderwijs elkaar kunnen versterken

Meer en betere samenwerking tussen deeltijds kunstonderwijs en amateurkunsten. Een wensdroom die niet zo nieuw is, maar wel nog altijd actueel! Welke vormen van samenwerking zijn relevant? Waar zitten win-wins zonder je eigenheid op te geven? We willen bruggenbouwers inspireren en aanmoedigen om verder te experimenteren. Daarom, deze gloednieuwe site.

beoordelaars gezocht voor decreet bovenlokale cultuurwerking

Vanaf 2019 wordt het decreet bovenlokale cultuurwerking van kracht en kunnen er aanvragen worden ingediend voor de subsidielijnen binnen dit decreet.
Voor de beoordeling van de subsidieaanvragen is het Departement Cultuur, Jeugd en Media op zoek naar mensen met expertise in het bovenlokale culturele veld.

JES zoekt vormingsmedewerker voortrajecten Gent

JES vzw is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende jeugddienst met een werking op het vlak van vrije tijd in de stad. Met Effect organiseert JES in Gent en Brussel voortrajecten voor jongeren (16-18 jaar) uit de Centra Leren en Werken (de vroegere centra deeltijds onderwijs). Voor de jongeren die geen werk vinden omdat ze de vereiste sociale vaardigheden ontbreken, bestaat het voortraject. Wil jij met deze jongeren aan de slag gaan, stel je dan kandidaat (liefst voor 20 december)!

Theatervoorstelling Komt Op/Gaat af

In 2002 vindt auteur en theatermaker Nico Boon een boek op de rommelmarkt. Het is een boek met foto’s van de Amerikaanse fotografe Margaret Bourke-White. De oorlogsfoto’s inspireren hem voor zijn eerste solo aan het RITCS. Die solo is een kantelpunt. Nu, zeventien jaar later, is het verhaal van de fotografe de voedingsbodem voor zijn tweede solovoorstelling Komt op/Gaat af.

Op de hoogte blijven ?
Schrijf je dan in op de amateurkunsten-nieuwsbrief.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN