FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Ga aan de slag met jouw lokale, muzikale helden!

Op vrijdag 26 april 2019 organiseert Poppunt samen met iedereen in Vlaanderen en Brussel die het wil horen de vierde editie van Lokale Helden. Goesting om je eigen Lokale Helden-evenement te organiseren? Poppunt zorgt voor inspiratie, de nodige praktische begeleiding en voor een stevige nationale communicatiecampagne!

Na drie enorm succesvolle edities in 2015, 2017 en 2018 gaat de organisatie opnieuw in zee met iédereen die z’n lokale muziekscene een warm hart toedraagt. Dat mag je ruim interpreteren: jeugdhuizen en verenigingen, (muziek)scholen, cultuurcentra, sportclubs, cafés, muziekclubs, steden en gemeenten, musea, bibliotheken... of gewoon in woonkamers, straten, garageboxen, enz. In 2018 stond Lokale Helden gelijk aan zo’n 200 deelnemende gemeenten, 390 podia en 1050 optredens.


Inspiratie: Je eigen Lokale Helden-evenement organiseren? Goed nieuws: werkelijk alles kan, als het maar op 26 april 2019 gebeurt, en met lokaal muzikaal talent. Ga aan de slag met het talent uit jouw buurt of wijk, werk samen met andere verenigingen, verras met originele locaties waar anders geen muziek geprogrammeerd wordt, hou het op een kleinschalige kroegentocht of ga voor een heus festival. Muziek is de basisvereiste, maar laat dat je vooral niet tegenhouden om ook met andere kunstenaars aan de slag te gaan. Ter inspiratie verzamelde Poppunt alvast enkele ideeën uit de voorbije edities!


Meld je aan: Heb je goesting om iets te organiseren? Misschien al een idee dat je wil bespreken? Of je nu al weet wat je precies gaat doen of niet, je kan je hier alvast aanmelden als organisator voor Lokale Helden 2019.


Poppunt zorgt ook deze keer voor een nationale communicatiecampagne! Alle initiatieven worden gebundeld in de bijlage van De Standaard én Studio Brussel zendt live uit vanop verschillende Lokale Helden events.  Zij bieden begeleiding en ondersteuning voor iedereen die iets wil organiseren (allerlei tips en tools, een handig stappenplan, steun in je communicatie, in het vinden van lokaal talent en van de nodige centen).

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN