FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Café Partagé #2 op 12 december - De trend van burgerparticipatie

Café Partagé is een lerend netwerk voor middenveldorganisaties, met maandelijkse sessies van twee uur waarin telkens een ander thema aan bod komt. Het is geen lezing of vorming, maar een open gesprek waarbij de vragen, bedenkingen en suggesties van de deelnemers centraal staan. Op 12 december 2017:
Burgerparticipatie zit in de lift. Zowel het aantal burgerinitiatieven als de politieke aandacht ervoor stijgt. En dat is goed nieuws, want het wijst op een blijvend sterk maatschappelijk engagement waar 'de politiek' al even niet meer naast kan en wil kijken. Maar bij middenveldorganisaties roept het ook vragen op.

In onze tweede Café Partagé willen we in gesprek gaan over hoe we daar als middenveldorganisaties mee kunnen omgaan:


Zet de toegenomen aandacht voor burgerparticipatie jouw rol als middenveldorganisatie onder druk? Op welke manier? Of zie je het veeleer als een kans tot vernieuwing en nieuwe dynamieken? Is er eigenlijk wel een verschil tussen ‘burgerparticipatie’ en de participatie van burgers via het middenveld? Zoek je als organisatie best naar complementariteit of ‘vermom’ je je voortaan beter als burgerinitiatief? Ga je je als organisatie (intern) anders organiseren? Waar zit de toegevoegde waarde van burgerparticipatie via jouw organisatie? 


Klinken deze vragen herkenbaar? Kom dan op dinsdag 12 december naar Café Partagé. Tussen 9 en 11 uur verwelkomen we je graag in Et Oeis van 't Brussels (Cellebroersstraat 59, Brussel) voor een boeiend gesprek, met ontbijt en drankjes.


Meer info en inschrijven.


 


 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN