FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Brussels Bijou: prijsuitreiking op 2 december in Bozar

Brussels Bijou is een wedstrijd op initiatief van VGC-collegelid Pascal Smet met de VGC, Zinnema, Bozar en BRUZZ. Vrijetijdsartiesten uit onze hoofdstad zijn aan zet: theatermakers, muzikanten, choreografen, dansers, of andere soorten podiumveroveraars werden opgeroepen om hun kans te wagen voor deze prijs. Aan indieners werd gevraagd om een performance te creëren met de stedelijke context van Brussel in het achterhoofd. Artiesten konden hun idee indienen tussen 8 mei en 18 juni. Uit alle deelnemers, zowel Nederlands- als Franstalig, werden zeven laureaten verkozen door een jury van vijf professionals.

 

Op 1 en 2 december presenteren de laureaten hun productie in Bozar, waarna Minister Pascal Smet de prijs zal uitreiken.


De winnaar van de Brussels Bijou-prijs ontvangt een trofee, een werkbudget van 2000 euro en een artistieke residentie in Zinnema, hét open talentenhuis in Brussel, om een creatie te maken. De Publieksprijs ter waarde van 1000 euro gaat naar het project met de meeste stemmen van de toeschouwers.

 

“We zijn trots op het ontstaan van deze eerste editie van Brussels Bijou. Het is een ideale manier om Brusselaars te bereiken. De verscheidenheid aan performances, die door de jury verkozen werden, weerspiegelt de talenten die in Brussel te vinden zijn. Dankzij Brussels Bijou zetten we dit extra in de verf!” zegt Pascal Smet.


Praktisch:
Vrijdag 1 december vanaf 19 uur en zaterdag 2 december vanaf 14 uur in Bozar
FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN