FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Creatief Schrijven op de boekenbeurs: onder de boom!

Onder de boom op de Boekenbeursstand van Creatief Schrijven staan er 12 knetterende schrijfworkshops op het programma: van bloggen over Six Word Story tot columns en reisverhalen.

Onder de kruin van een plataan serveren we je binnenkort op de Boekenbeurs: twaalf knetterende schrijfworkshops, meet-en-greets met bekende auteurs, feedbacksessies op Azertyfactor-teksten en DIY-sessies. We graven jouw wortels op en maken er een nest van. We tonen hoe je met weinig woorden geen blad voor de mond neemt. Uit welk hout je ook gesneden bent, er is voor ieder wat wils. Slijp alvast je potlood en schrijf je in voor één van de workshops of meet-en-greets! Aantal plaatsen beperkt. Graag tot op de Boekenbeurs! 


WorkshopsMeet-en-greets


Christophe VekemanDimitri Leue, Ish Ait Hamou en Debuutprijs-winnaar Alicja Gescinska gaan op onze stand in de gezellige biosfeer graag met jou in gesprek over debuteren en publiceren. Ze geven je praktisch advies en concrete tips. Klim in je pen, doe mee aan de kansen op Azertyfactor en wie weet, zit jij op de Boekenbeurs oog in oog met één van deze topauteurs. 


Een boom vol verhalen: Six Word Story-wedstrijd


Creatief Schrijven vzw lanceert op de Boekenbeurs een Six Word Story-wedstrijd. Onder het motto ‘Iedereen heeft een verhaal. Wat is het jouwe?’ nodigt Creatief Schrijven Boekenbeurs-bezoekers uit om hun eigen levensverhaal in zes woorden te vatten. Wie zin heeft, kan met zijn/haar Six Word Story naar boven in de boom klimmen in de boom en het als een vallend blad in de boom hangen, laag genoeg, zodat de Boekenbeursbezoekers het kunnen lezen. Zo groeit een bladerdak vol verhalen. Bovendien kan de beursbezoeker ook even rustig genieten van een panoramisch uitzicht over beurshal 4.


Elke dag kiest een gerenommeerd specialist uit het boekenvak één Six Word Story uit als ‘tip van de dag’. De geselecteerde teksten worden in het voorjaar, als de plataan voldoende tot rust is gekomen, gegraveerd op plaat-aantjes die effectief van de boom gemaakt zijn.


Op de laatste dag van de beurs brengen Stijn en Wide op het Rood Podium in hal 4 een pittige ode aan Dwarsboom, van wortel tot kruin, en slingerend langs verschillende ingezonden six word stories.


Vanaf 28 oktober zijn Six Word Stories welkom op: www.dwarsboom.be.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN