FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

boekvoorstelling 'Eat Love Volunteer, Hoe vrijwilligers ondersteunen'

Joris Piot, verbonden aan het UC Leuven-Limburg, schreef een boek dat het verhaal brengt van vrijwilligers in groepen en de gewenste ondersteuning op maat. Aan de basis ligt het onderzoek ‘vrijwilligers in beweging’; verschillende interactieve lezingen en organisatiebegeleidingen resulteerden uiteindelijk in dit boek vol handzame tools.
‘Eat Love Volunteer, hoe vrijwilligers ondersteunen’ richt zich tot een breed netwerk van autonome vrijwilligersgroepen, al of niet onder de koepel van een grotere organisatie. 


Inhoud


Zijn verenigingen het contact met hun lokale groepen kwijt? Zijn verenigingen te veel bezig met regelen en organiseren, ten koste van hun bezieling? Slagen verenigingen er in om traditie en innovatie te combineren? Kunnen verenigingen hun standaard- procedures loslaten? Moeten we niet meer doen dan praten in verenigingen? Hoe kunnen verenigingen open en toegankelijk blijven voor burgers? Hoe komen we op tijd te weten wat er mis is in verenigingen?


Op deze interactieve voormiddag neemt Joris Piot de handschoen op en legt hij de focus op vrijwilligerspraktijken waar vrijwilligersgroepen zelf vorm geven aan hun engagement: wat hebben vrijwilligers nodig en hoe komen organisaties daaraan tegemoet. Handzame tools worden naar voor geschoven. 


Praktische info


DATUM


Dinsdag 23 mei 2017, van 09u30 tot 13u00.


LOCATIE


UC Leuven-Limburg, Sociale School Heverlee Groeneweg 151, 3001 Heverlee


PRIJS


10 euro, inclusief koffie en broodjeslunch.


30 euro, inclusief boek (winkelprijs 24,99 euro), koffie en broodjeslunch. 


Inschrijven


Schrijf je in via deze link.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN