FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

avondsessie vitamine C ikv conferentie kunst doet leven

Op 30 mei nodigt Vitamine C uit op een avondsessie rond intergenerationaliteit in kunst- en cultuureducatie. De sessie sluit aan bij de conferentie 'Kunst Doet Leven!'. Na een netwerkmoment vanaf 17u met lekker buffet stelt Stef Van Bellingen het Kinderkunstenboek van WARP voor, dat in het najaar verscheen. Twee Nederlandse sprekers met visie en ervaring bieden inzicht in de meerwaarde van het werken met verschillende generaties.

Els Hoogstraat, gerenommeerd om haar visieontwikkeling op het werken met de leerstijlenmethodiek van David Kolb in musea, licht twee projecten toe waar de focus lag op intergenerationeel spelen. Kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s werden in het Museum Kröller-Müller op verrassende wijze uitgenodigd om samen al spelend kunst te ervaren. Tijdens het Gelders Festival werden spelmethodieken ingezet om via een intergenerationele beleving een rijkere ervaring op te doen.
Els Hoogstraat vertelt ons meer over de methodieken die hierbij ’t best aanslaan.
 
Danny van der Laan is interdisciplinair beeldend kunstenaar en bedrijft innovatieve kunsteducatie. Hij deed onderzoek naar Reverse Mentoring met kunsteducatie.  Een methode waarbij klassieke leerrollen worden omgedraaid en oudere generaties van jonge generaties leren. Sindsdien werkte hij als projectleider, programmamaker en onderzoeker voor MU Fliplab, een educatief laboratorium van kunstruimte MU in Eindhoven. Daar ontwikkelde hij intergenerationele en innovatieve programma’s waarbij jonge studenten hedendaagse creatieve technieken, gereedschappen en hun passie overdragen op ouderen.  Sinds kort adviseert en begeleidt hij organisaties en bedrijven hoe zij zelf een programma kunnen ontwikkelen om tot innovatie te komen of strategische doelen creatief te benaderen. Danny van der Laan biedt ons een blik op de methodiek en laat ons zien dat kunsteducatie voor ouderen best sexy mag zijn.
Voor en na de lezingen is er tijd voor netwerk en ontmoeting.


Timing:
17u – 19u                  Netwerkmoment en buffet
19u – 19u15               Stef Van Bellingen
19u15 – 19u45           Els Hoogstraat
19u45 – 20u15           Danny van der Laan
20u15 – 21u00           Debat en nagesprek
21u30                        Einde
 
Locatie: WARP, Schoolstraat 15, Sint-Niklaas
Deelnameprijs: 15 euro, vooraf te betalen via overschrijving
info: info@vitaminecnet.be

Dit netwerkmoment is een organisatie van Vitamine C, afgestemd met ACCE.


Schrijf je hier in

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN