FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

kunst doet leven - over ouderen en cultuurparticipatie - 30 mei 2017

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media en de stad Sint-Niklaas organiseren samen deze inspirerende dag over ouderen en cultuurparticipatie. De conferentie is gericht op alle professionals en vrijwilligers die actief zijn binnen kunst- en cultuurinstellingen, welzijnsorganisaties en zorgcentra, met een hart voor cultuur én ouderen.

Ruim 27% van de Vlamingen zal 65 jaar of ouder zijn in 2050. Ondanks deze groei, is (actieve) cultuurparticipatie door ouderen voor kunst- en cultuurinstellingen, welzijnsorganisaties en zorgcentra niet vanzelfsprekend. Vaak zijn ze te weinig bekend met de mogelijkheden, de doelgroep of de andere sector.


Vorig jaar tekenden minister van Cultuur Sven Gatz en minister van Welzijn Jo Vandeurzen de intentieverklaring tot meer samenwerking tussen het cultuur- en welzijnsbeleid. Dit jaar zetten we een stap verder. HetDepartement Cultuur, Jeugd en Media en de stad Sint-Niklaas slaan de handen in elkaar om  de verschillende sectoren (kunst, cultuur, zorg, welzijn, onderwijs) te inspireren, kennis te laten maken met elkaar en van elkaar te leren tijdens een conferentie op 30 mei 2017 in de Schouwburg in Sint-Niklaas.


Verwacht je aan een waaier van innoverende projecten, verhelderende lezingen, boeiende getuigenissen en actieve workshops, én tijd en plaats voor ontmoeting. 


Het volledige programma en inschrijven kan via deze website


 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN