FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Europese vrijwilligers aan de slag bij amateurkunstenorganisaties?

Wil jouw organisatie gast zijn voor een Europese jongere tussen 17 en 30 jaar? Zo'n vrijwilliger kan aan de slag gaan met financiële ondersteuning van het Erasmus+ Youth in Action programma, dat heet European Voluntary Service (EVS). Klinkt dat als iets voor jouw organisatie of wil je graag meer te weten komen over EVS? Kom dan naar één van de infosessies van JINT vzw.

Vrijwilligerswerk levert een belangrijke bijdrage aan de werking van heel wat organisaties. Europa erkent dat en ondersteunt vrijwilligerswerk sterk.


Sinds 2014 zijn al 29.539 jongeren tussen 17 en 30 jaar uit heel Europa als vrijwilliger aan de slag gegaan met financiële ondersteuning van het Erasmus+ Youth in Action programma. Dat heet dan European Voluntary Service, of kortweg EVS. De vrijwilligers vonden hun weg naar organisaties in het jeugdwerk en sociaal-cultureel werk, maar ook naar sportorganisaties, maatschappelijke bewegingen, organisaties uit de sociale sector, cultuurhuizen en nog veel meer.


Naast een interessante ervaring voor de jonge vrijwilliger is zo’n EVS-project ook een mooie kans voor jouw organisatie. Die krijgt niet alleen een extra stel handen om bij te springen in de dagelijkse werking of voor specifieke projecten, maar ook een frisse blik op de eigen organisatie en de kans om een andere cultuur in huis te halen.


Het Europese programma zorgt daarbij voor de nodige financiële ondersteuning (reiskosten, verzekering en kosten voor accommodatie en maaltijden) en de nodige omkadering voor de vrijwilliger, zodat die zich nergens zorgen over hoeft te maken. De zendorganisatie bereidt de vrijwilliger grondig voor op een interculturele leerervaring en onderhoudt het contact met het thuisfront. De gastorganisatie zorgt voor een interessant takenpakket en een gastvrij onthaal en verblijf.


Klinkt dat als iets voor jouw organisatie of wil je graag meer te weten komen over EVS? Dan willen we je graag uitnodigen op een van onze infomomenten. Daar krijg je alle praktische informatie over Europees vrijwilligerswerk en de subsidies, en inspirerende ervaringen van EVS’ers en hun organisaties. 

StadLocatieDatum en tijdstipBrusselJINT vzw
Grétrystraat 26
1000 Brussel12 mei, 10u30-12u30AntwerpenKavka
Oudaan 14
2000 Antwerpen17 mei, 14u-16u 


LeuvenVleugel F


Brusselsestraat 61A
3000 Leuven22 mei, 10u30-12u30GentJeugddienst Gent


Kammerstraat 10
9000 Gent30 mei, 14u-16uBruggeWegwijzer


Beenhouwersstraat 9


8000 Brugge1 juni, 14u-16uGenkJeugdcentrum Rondpunt 26


Europalaan 26


3600 Genk20 juni, 10u30-12u30 De infomomenten zijn gratis. We vragen wel om in te schrijven via www.youthinaction.be/evsinfo. Op die manier kunnen wij voldoende infomateriaal voorzien.


Als je besluit om zend- of gastorganisatie te worden voor een Europese vrijwilliger, dan blijven we je ook na het infomoment met veel plezier verder ondersteunen. Op 23 september organiseert JINT een vormingsdag voor alle EVS zend- en gastorganisaties in Vlaanderen en Brussel. Zeker voor nieuwe organisaties is dat de ideale manier om zich voor te bereiden op een geslaagd project.


 


Kan je er niet bij zijn op zo’n infomoment maar wil je wel graag meer informatie over EVS en Erasmus+ Youth in Action? Of heb je nu al een vraag? Neem een kijkje op www.youthinaction.be of contacteer ons via youthinaction@jint.be of op 02 209 07 20.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN