FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Centrum voor Beeldexpressie

Ben je in je vrije tijd bezig met fotografie, film of multimedia, of kriebelen je vingers om eraan te beginnen? Dan is het Centrum voor Beeldexpressie je aanspreekpunt!

Ben je in je vrije tijd bezig met fotografie, film of multimedia, of kriebelen je vingers om eraan te beginnen? Het Centrum voor Beeldexpressie is je aanspreekpunt. Je krijgt er advies, informatie en documentatie op maat. Het is hét aanspreekpunt in Vlaanderen voor mensen die beeldtaal willen ontdekken.

Het unieke vormingsaanbod van het CvB stelt scherp op zowel de technische als de expressieve mogelijkheden van film, fotografie en multimedia: digitale beeldbewerking, cameravaardigheden, (pre)productie van film, seminaries over beeldcultuur, thematische workshops en projecten, gespreksfora en zoveel meer. Je leert het vak, maar ook de kunst. Foto- en filmgroepen krijgen via cursussen 'op maat' inzicht in de complexe zakelijke en juridische aspecten van het verenigingsleven.

Beelden moet je tonen en daarom organiseert het Centrum voor Beeldexpressie exposities (o.a. Photo View, Photo Event, de Gala-Filmprojectie, Ciné Public), wedstrijden (Prijs van Vlaanderen, Kunstprijs), lezingen, festivals (o.a. Flanders Image Festival, Lab), projecten en andere evenementen. Mensen die samen de beeldtaal willen ontdekken, kunnen via de website terecht bij één van de ruim 300 aangesloten film- en fotoverenigingen.

In het magazine Beeld Express en de maandelijkse digitale nieuwsbrief werpt het CvB een licht op cineasten en fotografen, exposities, het sociaal-culturele leven, technische evoluties, publicaties, interessante websites en veel meer. Het informatie- en documentatiecentrum in Antwerpen is open voor iedereendie wil experimenteren met digitale beeldbewerkingsapparatuur. Bij het Centrum voor Beeldexpressie kunt u terecht met al uw vragen over film, fotografie en multimedia.  http://www.beeldexpressie.be


FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN