FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Verslag van de KUNST BUITEN!-sessies - 17, 24 en 26 oktober 2017

Met tien toetsstenen voor een actueel lokaal amateurkunstenbeleid en de KUNST BUITEN!-sessies inspireerden we dit najaar vanuit de praktijk het lokale beleid voor al wie zelf kunst maakt. We waren te gast in Lier, Hasselt en Roeselare.

KUNST BUITEN! is het thema van de Week van de Amateurkunsten 2018. Het gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst, maar ook over de plaats van kunst binnen het (lokale) cultuurbeleid en binnen onze samenleving. En je kunt altijd buiten de lijntjes kleuren...

Meer nog dan deelname aan de Week van de Amateurkunsten 2018 te stimuleren, wilden we met de KUNST BUITEN!-sessies in oktober 2017 inspireren en motiveren om 365 dagen aandacht te hebben voor kunstbeoefening in de vrije tijd, vanuit een goede kennis van de sector, het aanbod, de praktijk en actuele inzichten. De negen erkende Vlaamse amateurkunstenorganisaties waren sterk aanwezig in het programma: via tafelverhalen en netwerksessies brachten ze hun (WAK)formats, dienstverlening & inspiratie over.  

Je leest alles over onze drie sessies in Lier, Roeselare en Hasselt op www.kunstbuiten.be
 
Een overzicht
Een hele middag lang passeerden inspirerende praktijkvoorbeelden met een stevige knipoog naar KUNST BUITEN! uit de gaststeden de revue.
Deze projecten vind je hier terug. 
 
Je kon ook kennis maken met de projecten en dienstverlening van Poppunt, Creatief Schrijven, KUNSTWERKT, Vlamo, Danspunt, Koor & Stem & Opendoek. Check even waarmee zij kunnen inspireren voor de WAK of vind hier terug hoe ze je kunnen bijstaan om je beleid uit te stippelen. 
 
Was je er bij in Lier? Check dan snel even beeldverslag, presentaties en video.
 
In Hasselt brachten enkele studenten van P-XL MAD de dag grafisch in beeld: dit magazine en nog veel meer vind je hier terug.
 
TRAX was onze pleisterplek in Roeselare. Beeldverslag & links vind je zo. 
 
Heb je ondertussen de kriebels te pakken om tijdens de Week van de Amateurkunsten voor de kunstenaars in jouw stad of gemeente een toonkans te creëren? 
Check dan de Toolbox voor praktische info en inspiratie
Lees er eens de inspiratieposter op na (een papieren exemplaar bezorgen we op vraag)
Nieuw!: door te registreren kun je zien wie er nog iets van plan is
Meer info nodig? Ideeën aftoetsen: boek dan een gratis WAK(k)uurtje!
Blijf op de hoogte van alle deadlines via de WAK-flits
 
Een lans breken voor lokaal talent in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018?
Neem een kijkje op onze inspiratie website voor lokale verkiezingen: boordevol tips, cijfers & 10 toetsstenen voor lokaal talent. 
Een handige tijdslijn bundelt belangrijke data en mogelijke acties.
 
En tot slot, wil je regelmatig bruisende ideeën, linken en opportuniteiten leren kennen: schrijf dan in op onze zesmaandelijkse nieuwsbrief lokaal cultuurbeleid.

 Met dank aan Stad Roeselare, Stad Lier en Stad Hasselt.

 

 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN