FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Toolkit internationale projecten rond inclusiedans

Platform-K, sociaal-artistieke werking voor kunstenaars met een handicap, participeerde in 2010-2011 aan het internationale dansproject 'INTO DANCE'. Aan deze uitwisseling namen dansers met en zonder handicap deel uit België, Zweden en UK. Uit de ervaringen die men hieruit opdeed stelde Platform-K een toolkit samen voor internationale inclusieprojecten rond dans. Een must voor al wie houdt van dans en het werken met diverse doelgroepen! De toolkit kan verkrijgen via Platform-K.

Doelgroep

Organisaties die plannen hebben om internationale projecten rond inclusiedans uit te werken.

Inhoud 

In de loop van 2010-2011 werkte Platform-K, Gentse sociaal-artistieke organisatie voor kunstenaars met een handicap, mee aan het internationaal project 'INTO DANCE', waarbij dans en inclusie centraal stonden.

Dansers met en zonder handicap uit de verschillende deelnemende landen (België, Zweden en UK), kregen de kans om in elk land, een week samen te werken met een lokale choreografe. Een intensief leerproces dat telkens resulteerde in een toonmoment in de publieke ruimte. Het waren unieke momenten om ervaringen over inclusiedans, artistieke kwaliteit en methodiekontwikkeling te delen.

Ter afronding van het project werkte Platform-K samen met de verschillende partnerorganisaties - Norfolk Dance (UK) - Seachange Arts (UK) - danscompany Spinn (SE) en Kultur I Väst (SE) - een toolkit uit met een aantal tips en tricks - praktisch, organisatorisch, inhoudelijk en artistiek - bij het inclusief en internationaal werken rond dans. 

Kostprijs

gratis

Contact

www.platform-k.be/
info@platform-K

T 09 261 57 55

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN