FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Ethno Flanders

Dé jaarlijkse internationale stage voor jonge folkmuzikanten uit de hele wereld.

Toelichting concept 

Ethno Flanders is een internationale stage voor jonge folkmuzikanten uit de hele wereld. Sinds 1999 is het dé afspraak van het jaar voor muzikanten tussen de 16 en 30 jaar die openstaan voor traditionele muziek uit verschillende landen. Jaarlijks komen er deelnemers uit Noorwegen, Zweden, Estland, Schotland, Hongarije, Spanje, maar ook Uganda, Cuba en anderen.

In een week worden de deelnemers door een muzikaal avontuur gegidst. Het programma bestaat uit een reeks workshops, uitstappen en concerten. Deelnemers leren elkaar melodieën en liedjes aan uit eigen land. Er worden toonmomenten gegeven met als slotgebeuren een concert op Folkfestival Dranouter. De deelnemers stellen het repertoire zelf samen. Een tango, een mazurka, een wals of Ugandees gezongen lied; het kan allemaal!

Ervaren muzikanten uit binnen-en buitenland begeleiden de stageweek. O.a. Wim Claeys, Wouter Vandenabeele, Nicolas Hauzeur, Lisa De Boos, Ian Stephenson Sara Salverius en Allan Skrobe bewezen in het verleden hun diensten.

Ethno Flanders is een kindje van de grote Ethno-familie. In elf andere landen, van Zweden tot Uganda, wordt een gelijkaardig muziekkamp georganiseerd.

Meer info?
www.flandersethno.be
http://www.ethno-world.org/

Contact:
Myriam De Bonte
+32 472 47 76 34
info@flandersethno.be

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN