FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Who's the Boss - Sorry, not Sorry - Urban Street Art Festival in Gent

SORRY, NOT SORRY is een Gents straatkunsttraject met muurschilderingen, graffiti, performances en kunstinstallaties, waarbij de stad wordt ingezet als drager en dwarsligger. Het project kaderde in het cultureel themajaar 2016 van de stad Gent, nl. Kunst op Straat. Begin mei 2016 werd SORRY, NOT SORRY afgesloten met een heus straatkunstfestival. Het Urban Street Festival ‘Sorry, Not Sorry/Who's the Boss’ is een samenwerking tussen Danspunt, Circa, De Centrale & Poppunt.

In de Gentse wijk Sluizeken – Tolhuis – Ham werd op 6, 7 & 8 mei een multidisciplinair Urban kunstenfestival georganiseerd met De Centrale als centraal punt. Beeldende kunst, muziek en dans binnen de Urbancultuur worden op verschillende locaties gepresenteerd aan een Gents publiek.

Het is de bedoeling de diverse uitingen van de Urbancultuur bij een breed Gents publiek zichtbaar maken. Danspunt, een van de organiserende partners,  wil de noodzakelijke expertise opdoen om Urban als genre te verankeren in haar eigen werking. Door verschillende kunstdisciplines en dansgenres te verenigen in één groot straatfestival zetten de partners ook maximaal in op cultuureducatie. Niet alleen voor het publiek maar ook voor de deelnemers aan de verschillende activiteiten tijdens het festival. Danspunt zet met het dansluik van dit festival optimaal in op talentontwikkeling bij jongeren. Door hen in contact te brengen met prominente figuren uit de Urbanwereld en hen solo het podium te laten betreden werkten we aan hun artistieke kwaliteit en zelfvertrouwen.

Meer weten?
http://sorrynotsorry.gent/
http://www.danspunt.be/whos-the-boss

Bekijk hier de aftermovie!

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN