FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

De Zomerfabriek: ontmoetingsplek voor creatieve jongeren - Antwerpen

Antwerpen

Het verloren gewaande industrieterrein in de Minckelersstraat te Antwerpen wordt in de zomermaanden omgetoverd tot een zalig terras met Urban Sports & Culture Hall waar jongeren zich kunnen uitleven. Kortom, een oude gasfabriek wordt coole zomerclub.

Twee maanden lang kunnen jongeren er terecht als dj, deelnemer aan de late night sessions rond spoken word, voor urban dance of diverse muziekgenres als future bass, R&B of hiphop. De Zomer van Antwerpen, wil een laagdrempelig cultuurfeest zijn voor heel Antwerpen en op deze unieke locatie lukt dit aardig.

Artistiek leider Patrick De Groote, wil in zijn programma extra aandacht besteden aan 'jongerencultuur', al moeten ze zelf invullen wat dat wordt.

In 2012 ging het om de Jukebox Sundays: jongeren brengen gewoon hun eigen muziek mee en dan zien ze wel wat het wordt. Een andere belangrijke partner is Let's Go Urban die op de Urban Saterdays in augustus het dansspektakel Cinderella brengt.

Jongelui kunnen er kennismaken met verschillende kunstvormen en -disciplines en hebben mee het programma in handen. Een mooi voorbeeld van hoe jongeren ontplooiingskansen krijgen in deze multiculturele grootstad.

Surf naar www.zva.be

 
FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN