FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Toolkit internationale projecten rond inclusiedans

In de loop van 2010-2011 werkte Platform-K, Gentse sociaal-artistieke organisatie voor kunstenaars met een handicap, mee aan het internationaal project 'INTO DANCE', waarbij dans en inclusie centraal stonden.

Dansers met en zonder handicap uit de verschillende deelnemende landen (België, Zweden en UK), kregen de kans om in elk land, een week samen te werken met een lokale choreografe. Een intensief leerproces dat telkens resulteerde in een toonmoment in de publieke ruimte.
Het waren unieke momenten om ervaringen over inclusiedans, artistieke kwaliteit en methodiekontwikkeling te delen.

Ter afronding van het project werkte Platform-K samen met de verschillende partnerorganisaties - Norfolk Dance (UK) - Seachange Arts (UK) - danscompany Spinn (SE) en Kultur I Väst (SE) - een toolkit uit met een aantal tips en tricks - praktisch, organisatorisch, inhoudelijk en artistiek - bij het inclusief en internationaal werken rond dans. Samen met Platform-K ontsluiten we dit graag naar organisaties die plannen hebben om internationale projecten rond inclusiedans uit te werken. Via bijgevoegde link kan je het document downloaden.

Meer info via info@platform-K.be

 
FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN