FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Kunstwerken te huur - Buggenhout

Buggenhout

Kunst In Huis, dat uitleenfilialen heeft in 10 Vlaamse steden, maakt promotie voor jonge Vlaamse kunstenaars en tracht openheid te creëren voor actuele kunst bij een zo groot mogelijk publiek. Dit gebeurt door het verhuren van kunstwerken aan particulieren en bedrijven; maar evengoed door het organiseren van tentoonstellingen, projecten en het participeren aan artistieke evenementen.

De Buggenhoutse Kunstraad pakt uit met een soortgelijk initiatief. Elk jaar organiseert zij in de maand november de Kunstotheek. Tijdens deze kunstbeurs kunnen geïnteresseerden een kunstwerk huren voor de duur van één jaar. Afhankelijk van de waarde van het kunstwerk betaalt de lener 25 of 50 euro. De beurs kent een groeiend succes. In 2009 werden maar liefst 55 werken van amateurkunstenaars verhuurd.

De opbrengst gaat naar een lokale sociale organisatie. Telkens stellen een 30-tal kunstenaars uit de meest verscheiden disciplines enkele werken ter beschikking. Zodoende is er een ruim aanbod waarin iedereen zijn gading vindt. Wie een kunstwerk huurt, kan het meteen meenemen naar huis en er een jaarlang van genieten.

 
FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN