FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

ONTEIGEND - podiumkansen op authentieke locaties voor eigen publiek

In het landelijke Vlaanderen, en in het Meetjesland is dat niet anders, blijven podiumkansen voor jonge muzikanten vaak schaars. Jonge bands trekken bijgevolg snel naar de dichtsbijzijnde centrumsteden om hun muzikaal ei te leggen. Met ONTEIGEND krijgen acht bands met Meetjeslandse roots de kans om te musiceren voor een publiek in eigen streek én op een uitzonderlijke locatie.

ONTEIGEND is een gloednieuw samenwerkingsproject in het Meetjesland tussen Meetjesman (Meetjeslandse jeugddienst), Cirque Constance, Jeugdhuis De Route Eeklo, Villa Rocktica, Polderfest, Jeugdcentrum Kadans Aalter en Oemtata Ertvelde en dit met de steun van Poppunt, vi.be, provincie Oost-vlaanderen, Cultuurdienst Eeklo en Jeugdraad Zomergem.

ONTEIGEND is een samenwerkingsproject tussen diverse culturele en jeugdgerichte actoren uit het Meetjesland. Op elke locatie wordt een unieke setting gecreëerd door een muzikaal programma te organiseren dat afgestemd is op de authenticiteit van de locatie.

Samen organiseerden zij 5 concertavonden in de periode van april en mei 2015 op enkele ongebruikelijke, bijzondere (erfgoed)plaatsen in het landelijke Meetjesland. Op elke locatie wordt een unieke setting gecreëerd door een muzikaal programma te organiseren dat afgestemd is op de authenticiteit van de locatie.

Dankzij dit project is er ruimte om te musiceren voor een publiek in eigen streek en worden jongeren in contact gebracht met boeiende plekken en/of erfgoedlocaties in eigen streek. Daarnaast kan de authenticiteit van een locatie een meerwaarde creëren bij de beleving van een concert en kan de aard van de muziek ondersteunen en versterken en tevens voor een totaalervaring zorgen.

De lokale helden van het Meetjesland kregen tijdens de eerste concertavond op donderdag 30 april vanaf 20 uur een plaats op het vrij podium in het provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve, Bus 1 te Eeklo. 

Dit project maakt deel uit van de Lokale Helden, een initiatief van Poppunt in het kader van de Week van de Amateurkunsten.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN