FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Gloed - Professionele en amateurdansers staan samen op het podium

'Gloed' was de eerste eigen productie voor Cultuurcentrum De Grote Post. Voor de dansvoorstellingen werd er samengewerkt met Danspunt en choreograaf Serge Aimé Coulibaly. Naast de professionele dansers doen er ook 42 oudere deelnemers mee zonder veel ervaring. 

Choreograaf Serge Aimé Coulibaly verzet zich in zijn nieuwste productie tegen deze populaire, simplistische stigma’s in de samenleving. Samen met 50 oudere dansers richt hij de spots op de menselijkheid van deze anonieme groepen. De dansers op het podium zijn niet langer zomaar ‘ouderen’: hun realiteit wordt de inspiratie voor de voorstelling.

GLOED viert het leven en protesteert tegen het idee dat iemands marktwaarde afneemt met de jaren. Wie denkt dat 50-plussers een passieve massa grijze muizen zijn wordt tijdens deze heden- daagse dansvoorstelling met de neus op de feiten gedrukt. Uitgerust met levenservaring, moed en energie weigeren deze ouderen te aanvaarden dat engagement en verzet exclusief voorbehouden moeten zijn voor de jongere generatie. Met hun lichaam als stem nemen ze hun rol als commentatoren van de samenleving op.

Benieuwd? We verzamelden een heleboel info in de fiche die je rechts kan downloaden.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN