FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

ENTER-festival in Brussel

Van 26 tot en met 29 april 2018 initieert Demos de vierde editie van het participatieve en multidisciplinaire kunstenfestival ENTER in Brussel. 'ENTER Festival BXL' gaat parallel door in GC Nekkersdal in Laken, in het GC De Linde in Haren, in het GC Kontakt in Sint-Pieters-Woluwe en in de Begijnhofwijk in het stadscentrum.

TRANSITIEREGLEMENT voor culturele projecten met regionale uitstraling: deadline 1 april 2018

N.a.v. de afslanking van de provincies werden enkele overgangsmaatregelen in het leven geroepen. In afwachting van het nieuw decreet bovenlokaal cultuurbeleid, kunnen organisaties een projectsubsidie aanvragen via het zgn. Transitiereglement. Eerstvolgende deadline is 1 april 2018.

UITNODIGING - 13 maart 2018 - Hoe CULTUURCONTENTEMENT is de Vlaming?

’t Is gebeurd. Meer dan 5.500 cultuurliefhebbers uit alle hoeken van Vlaanderen lieten zich uit over hun beleving, appreciatie en verwachtingen op vlak van cultuur in de eigen gemeente. De komende maanden zijn de initiatiefnemers (waaronder het Forum voor Amateurkunsten) wel even zoet met de verwerking van alle enquêtes. Op dinsdag 13 maart 2018 maken we de resultaten wereldkundig. Even benieuwd als wij? Dan verwelkomen we je graag binnenkort in in het Vlaams Parlement in Brussel. 

Aan de slag met het integratiepact - PROJECTOPROEP

Het ESF-agentschap van de Vlaamse overheid lanceerde de projectoproep 426 ‘Integratiepact: projecten ter bestrijding van racisme en discriminatie en bevordering van wederzijds respect. Een aanvraag indienen kan tot 30 maart. Een infosessie is voorzien op 22 januari.

Café Partagé #3 - een eigen taal voor middenveldorganisaties?

Voelt jouw organisatie meer druk dan vroeger om haar belang, meerwaarde en impact te expliciteren? Voelt die toegenomen druk als een bedreiging voor het DNA van jouw organisatie? Of is het eerder een kans om een nieuw discours te ontwikkelen? Op welke manieren gaan jullie daarmee om en hanteren jullie een nieuwsoortige 'taal'? Klinken deze vragen herkenbaar? Kom dan op donderdag 25 januari naar Café Partagé.

OPEN SALON: PRATEN MAG, AANKOMEN NIET - 19 DECEMBER - VOORUIT, GENT

#Metoo heeft er behoorlijk ingehakt, zowel bij mannen als bij vrouwen, en zeker in de cultuursector. Zit jij ook nog met veel vragen? Kunstencentrum Vooruit en cultuurmagazine rekto:verso klappen de tafeltjes open en heten je van harte welkom op een open salon over cultuur en seksisme. Er zijn geen sprekers, behalve al wie komt. Er is geen programma, behalve de vragen die jij bij inschrijving zelf op tafel
legt. Voor de pauze praten ‘women only’ en ‘men only’ elk aan hun kant van de zaal, na de pauze zijn er gemengde tafels.
Graag inschrijven met iemand van de andere sekse.

Eerste Brussels Bijou gaat naar Belgisch-Congolese Nadine Baboy

In BOZAR te Brussel werd op 2 december de eerste winnaar bekendgemaakt van Brussels Bijou, de nieuwe podiumkunstenwedstrijd voor amateurkunstenaars. De keuze van de jury viel uiteindelijk op Nadine Baboy, een jonge vrouw die in België geboren is maar roots heeft in Congo.

DOE MEE MET DE WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN

FLEXWERKPLEK IN ONS KANTOOR IN GENT

Ben jij nog op zoek naar een satelliet-werkplekje voor een dag of enkele uurtjes? Vergaderlokaal nodig? Stuur ons gauw een mailtje en we verwelkomen je met open armen bij het Forum voor Amateurkunsten.

prioriteiten beleidsbrief cultuur 2017-2018

Op vrijdag 27 oktober werden de beleidsbrieven 2017-2018 Cultuur, Media, Jeugd en Brussel goedgekeurd door de Vlaamse Regering. De beleidsbrieven stippelen de prioriteiten uit van minister Sven Gatz voor het komende jaar. Enkele zaken raken ook aan amateurkunsten.

Danspunt organiseert eerste Dansketting

Brussels Bijou: prijsuitreiking op 2 december in Bozar

ONTBIJTSESSIE: JONGERENCULTUURCOMMUNICATIE

Via welke kanalen en met welke boodschap spreek je jongeren aan? Waarop moet je letten als je met jouw communicatie jongeren wil triggeren? De medewerkers van BILL vroegen het aan dé experts bij uitstek: de jongeren zelf! Hun ideeën en input zijn het ideale startpunt voor innovatie in het veld en vormen de basis voor deze niet te missen ontbijtsessies.

Ga aan de slag met jouw Lokale Helden!

De Grote Belgische Dansvitrine is terug!

Ook in 2018 organiseert Danspunt De Grote Belgische Dansvitrine. Dat is: podiumervaring opdoen, kennismaken met ontelbaar veel dansstijlen, coaching, en heel veel meer. Maar het is vooral dé kans die je moet grijpen als je jouw voorstelling wil etaleren voor een volle, grote zaal. Inschrijven voor 27 november via www.dansvitrine.be.

PUNCH - 11 NOVEMBER TOT  2 DECEMBER 2017 - AARSCHOT, HEIST-OP-DEN-BERG EN GENT

PUNCH: dat zijn workshops, infosessies en feedbacksessies, in een pittige mix. Wie beeldend werk maakt, kan feedback krijgen op zijn of haar werk. Maar evengoed krijg je tips over hoe je helder schrijft over je werk. De inspiratiedagen in Heist-op-den-berg, Aarschot en Gent geven een duwtje in de rug bij je creatief proces. Iedereen die beeldende kunst maakt, is welkom.

poppunt sessions - 16 tot 29 november

Tussen 16 en 29 november slaan Poppunt, Muziekodroom, AB, Muziekcentrum Trix en Het Depot de handen in elkaar voor de Poppunt Sessions: vier inspirerende sessies over muziek (maken) in Hasselt, Brussel, Antwerpen en Leuven. Onder het motto “Music InsideOut” delen o.a. Sonic Youth-held Thurston Moore, Battles-drumlegende John Stanier, 4AD’s Head of A&R Ed Horrox, Björks producer Valgeir Sigurðsson en hiphop-boegbeelden Oddisee, Coely en LeFtO hun knowhow over muziek maken, en alles wat daar vandaag de dag bij komt kijken.

de jazz-academie is terug!

De Jazz-academie van Muziekmozaïek is een jaarlijkse reeks van tien lessen waarin de studenten de kans krijgen om onder professionele begeleiding de (basis)kneepjes van het musiceren binnen de jazz aangeleerd krijgen. Vanaf dit jaar biedt Muziekmozaïek ook officieel bandbegeleiding aan. Bands worden daarbij begeleid door een producer/muzikant, die hen helpt hun sound te verfijnen.

gezondheid verdraagt geen uitstel - campagne ikv WErelddag verzet tegen armoede

17 oktober is Werelddag van Verzet tegen Armoede en dan komen de 59 verenigingen waar armen het woord nemen binnen het Netwerk tegen Armoede massaal naar buiten met lokale acties over heel Vlaanderen en Brussel. Centraal thema dit jaar is Gezondheid verdraagt geen uitstel. Daarmee willen we de aandacht vestigen op de diepe gezondheidskloof tussen mensen in armoede en de rest van de samenleving.

Op de hoogte blijven ?
Schrijf je dan in op de amateurkunsten-nieuwsbrief.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN