FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Wees een radicale vernieuwer

Nog tot eind deze week is er tijd om deel te nemen aan de Radicale Vernieuwers wedstrijd. Werk jij vernieuwend in je sector? Ontwikkel je producten met maatschappelijke impact? Werk je op buurt-, stads-, regionaal of mondiaal niveau aan straffe projecten? Registreer je voor 30 april!

wint jouw organisatie dit jaar de Groenevent Award?

Ondertussen ken je de Groeneventscan en Award van OVAM wel, een handige tool die je helpt om jouw festival of evenement te verduurzamen. Meedoen kan ook dit jaar weer, elk openbaar evenement dat minimum 500 bezoekers op één dag heeft maakt kans om tot 6000 euro te winnen!

Internationale Dag van de Dans en Internationale Jazzdag dagen je uit!

Tussen dansers en jazzmuzikanten bestaat al jaren een sterke band. Ze inspireren en begeleiden elkaar. Naar aanleiding van 29 april (internationale dag van de dans) en 30 april (internationale dag van jazz) lanceren visit.brussels en Dag van de Dans een oproep aan creatievelingen om een video te maken die ‘dans’ op een grappige of ernstige manier met ‘jazz’ verbindt.

Schrijf je in voor de Stage voor Traditionele Volksmuziek

Klaar voor de zomer? Kom dan naar de Stage voor Traditionele Volksmuziek van 21 tot 25 augustus en dompel je 5 dagen lang helemaal onder in heerlijke folkmuziek! Volg één van de 31 sessies bij straffe binnen- en buitenlandse lesgevers, keuze genoeg.

wanted: folkbands voor showcase

Wil je graag met je band op het podium staan van een folkfestival of club in Vlaanderen? Schrijf je dan in voor de tweede showcase georganiseerd door de Folkfestivalkoepel. En wie weet mag jij op zondag 19 november in Muziekclub 't Ey spelen voor een select publiek van organisatoren en folkliefhebbers. Hét moment om je band in the spotlight te zetten!

samenkomst improvisatietheater

30 maart om 19u30 organiseert OPENDOEK een samenkomst voor het improvisatietheater in Zaal Zirkus, Zirkstraat 36 in Antwerpen.

HIT ME WITH YOUR BEST SHOT

Het Centrum voor Beeldexpressie gaat op zoek naar jouw zelfgemaakte favoriete foto en wil bovenal weten wat je favoriete foto zo speciaal maakt. Stuur uiterlijk op zondag 2 april jouw foto. Wordt je geselecteerd, dan komen ze bij jou langs om een korte clip op te nemen waarin je zelf je verhaal kan doen!

STEL JE KANDIDAAT VOOR DE OOST-VLAAMSE CULTUURPRIJZEN

Ook in 2017 schrijft de Provincie Oost-Vlaanderen haar Cultuurprijzen uit. 15 april is de deadline voor kandidaturen voor de prijzen:
· Beeldende kunst
· Nieuwe muziek
· Historisch onderzoek: Geschiedenis en Heemkunde
· Letterkunde: Poëzie en Toneel
· Architectuur (thema: openbare, publieksgerichte of bedrijfsgebouwen)
Voor sommige categorieën is het waarschijnlijk de laatste keer, vanwege de afslanking van de Provincies.

Zangers gezocht voor gelegenheidskoor 'België dat zijn wij!' - 7 mei in Brussel

‘België dat zijn Wij!’ is een totaalspektakel dat muzikale en maatschappelijke grenzen aftast. ‘België dat zijn Wij!’ bestaat uit een koorformatie die samen met topartiesten uit de Belgische pop- en rockwereld, begeleid door het Nationaal Orkest van België, het beste van zichzelf zal geven op 7 mei op het Paleizenplein in Brussel tijdens het Irisfeest.

BEvocaL van start, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor

Op initiatief van Koor&Stem en de bevriende koorfederaties uit het Franstalige en Duitstalige landsgedeelte werd BEvocal opgericht. Het Belgisch Nationaal Jeugdkoor wordt een topkoor voor jonge vocale talenten van 18 tot 30 jaar uit het hele land.

Broeihaard kunstenfestival zoekt jonge deelnemers!

BROEIHAARD is een kunstenfestival, dat plaatsvindt op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april in Lier. 20 enthousiaste jongeren zijn trekker en willen zoveel mogelijk jongeren tussen 15 en 29 jaar de kans geven hun werk voor te stellen aan de buitenwereld. Want elk jong talent verdient de kans om met zijn/haar werk naar buiten te treden.

GEZOCHT: grensverleggende initiatieven in Vlaams-Brabant

De provincie, Vormingplus Oost-Brabant en Archeduc zoeken nieuwe initiatieven die met een relatief kleine steun in de rug mensen in beweging zetten. Alle sociaal-culturele organisaties en burgerinitiatieven in Vlaams-Brabant kunnen een idee indienen. Deadline = 17 maart.

Geef je mening omtrent de administratieve belasting bij het ontvangen van ondersteuning

Hoe ervaart jouw organisatie de administratieve belasting die gepaard gaat met de ondersteuning die steden en gemeenten bieden aan middenveldorganisaties? neem deel aan het onderzoek om in kaart te brengen welke procedures steden en gemeenten hanteren, hoe die ervaren worden, goede praktijkvoorbeelden te spotten en te bekijken hoe er verbeteringen kunnen aangebracht worden. De Verenigde Verenigingen nodigt je uit om jouw mening te geven.

Projectoproep culturele samenwerking Duitstalige en Vlaamse Gemeenschap

Al eens gedacht aan een samenwerking met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap in België? Minister Gatz en minister Weykmans lanceren in 2017 een beperkte projectoproep waarbij partners uit de Duitstalige en Vlaamse gemeenschap gezamenlijk projectideeën kunnen indienen. De aanvraag moet uiterlijk op 31 maart ingediend worden (in de twee talen!). Een maximale ondersteuning van 5.000 euro kan toegekend worden.

Schrijf je in voor het internationale amateurtheaterfestival Theaterwelten

Je hebt én een geschikte voorstelling én de perfecte workshopbegeleider? Je wilt de kans grijpen om met je lokale gezelschap 4 dagen lang theater in zijn wereldwijde diversiteit te proeven in het Duitse Rudolstadt? En je hebt enkele dagen tijd in juni? Schrijf je dan in voor het internationale amateurtheaterfestival Theaterwelten! Wees er snel bij, want de deadline voor aanmelding is 15 februari 2017.

ARENA Oost-Vlaanderen

Je hebt een hart voor fotografie en je zou jouw werk graag tonen aan een expert voor feedback? Dan is ARENA de geknipte gelegenheid!

digitale aanvraag participatieprojecten kansengroepen

Tot en met 1 februari 2017 kunnen organisaties een subsidieaanvraag indienen voor een participatieproject voor kansengroepen in de sectoren cultuur, jeugd of sport. Projecten kunnen ten vroegste starten op 1 juli 2017 en duren maximaal 12 maanden.

La Rue en Rose zoekt artistieke vrijwilligers

Stad Kortrijk organiseert voor de derde keer, samen met studenten van Hogeschool Vives, La Rue en Rose 2017! De organisatoren roepen artistiek talent op, om op zaterdag 11 februari 2017, met hun unieke act de straten van Kortrijk te doen opleven.

DE GROTE BELGISCHE DANSVITRINE - 29 APRIL 2017

Met trots presenteert Danspunt haar gloednieuwe dansfestival!

Photo View - inzendingen tot 31 januari 2017

Wie in zijn vrije tijd of binnen een beeldopleiding fotografeert, kan zich inschrijven met een fotoreeks met onderwerp naar eigen keuze. Een onafhankelijke jury maakt een selectie uit alle fotoreeksen op 11 februari 2017 in 't Zonneputteke in Zoersel.

Provincie West-Vlaanderen zoekt deelnemers Muziekfestival 2016

In 2016 start een nieuw Provinciaal Muziekfestival, een festival voor liefhebbersverenigingen van instrumentale muziek. Alle West-Vlaamse instrumentale ensembles die minimum 12 onbezoldigde muzikanten tellen, kunnen zich inschrijven.

Refu-interim: Greentrack en vluchtelingen - 8 december - gent

Wat kunnen we als cultuursector betekenen voor de vluchtelingen in ons land en onze steden? Hoe kunnen we hen helpen integreren in onze samenleving? Greentrack Gent nodigt je op 8 december uit voor een inspiratiesessie.

Feest van de Folk 2017

In 2017 zal het Feest van de Folk plaatsvinden van 28 april tot en met 7 mei. Er staan nu al 99 activiteiten op het programma! We kunnen alvast verklappen dat de startdag van het Feest van de Folk zal plaatsvinden in Dendermonde (Oost-Vlaanderen) op zaterdag 6 mei.

Lokalen Helden 2017

Nu vrijdag 28 april start de 22ste Week van de Amateurkunsten met de 2de editie van Lokale Helden. Poppunt organiseert dit evenement samen met iedereen in Vlaanderen en Brussel die lokaal muzikaal talent een warm hart toedraagt. De eerste editie in 2015 zorgde voor maar liefst 1.081 optredens op zo’n 366 locaties in 137 gemeenten op één dag. Iédereen die muziek en z’n lokale scene een warm hart toedraagt kan Lokale Helden mee organiseren.

Op de hoogte blijven ?
Schrijf je dan in op de amateurkunsten-nieuwsbrief.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN