FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

OPROEP CULTURELE SAMENWERKINGSPROJECTEN tussen Vlaamse gemeenschap en Hauts-de-France

In het kader van de culturele samenwerkingsovereenkomst tussen Vlaanderen en de Regio Hauts-de-France lanceren beide regio’s samen een projectoproep voor de brede kunst- en cultuursector. Tot 1 april 2018 kunnen aanvragen voor bilaterale samenwerkingsprojecten worden ingediend, voor culturele en artistieke projecten die plaatsvinden tussen september 2018 en augustus 2019.

OPROEP GASTVRIJE GEMEENTE: DEADLINE 1 april

De campagne Gastvrije Gemeente gaat opnieuw zoek naar gastvrije initiatieven voor vluchtelingen asielzoekers in Vlaanderen en in Brussel. Bij de vorige editie namen heel wat amateurkunstenverenigingen een gastvrij initiatief. Deelnemen? Registreren kan tot 1 april.

TRANSITIEREGLEMENT voor culturele projecten met regionale uitstraling: deadline 1 april 2018

N.a.v. de afslanking van de provincies werden enkele overgangsmaatregelen in het leven geroepen. In afwachting van het nieuw decreet bovenlokaal cultuurbeleid, kunnen organisaties een projectsubsidie aanvragen via het zgn. Transitiereglement. Eerstvolgende deadline is 1 april 2018.

open call system_d on tour in antwerpen

Ben jij zot van film? Fameus organiseert een wedstrijd voor opkomend filmtalent uit Antwerpen, geïnspireerd op het concept van SYSTEM_D, het festival voor jong opkomend filmtalent. Zend jouw film in voor de eerste editie van deze wedstrijd: videoclips, documentaires, kortfilms, gifs,... Alles kan en mag deelnemen! Inschrijven doe je voor 21 november.

MORE IS MORE

Voor de tentoonstelling ‘More is More’ maken het Centrum voor Beeldexpressie en CC Sint-Niklaas van overdaad een deugd! Daarbij dagen we jou als beeldmaker uit om voor méér te gaan. Gigantische prints, overdonderende projecties, uit de hand gelopen fotocollecties of een 3D-film over de grootste pizza te wereld, alles kan, zolang je maar met foto, film of mediakunst jouw invulling geeft aan het thema. Inzenden kan t.e.m. 17 december, de expo zelf is gepland voor maart 2018.

Ga aan de slag met jouw Lokale Helden!

Zet mee je schouders onder OPENDOEK!

Ben je gepassioneerd? Hou je van gekke ideeën, maar handel je toch weloverwogen?
OPENDOEK houdt ervan om mensen te ondersteunen, helpen, adviseren, inspireren en verbinden. OPENDOEK wil weten wat er in de wereld gebeurt en opduikt en, of ze daar mee aan de slag kan.
Omdat we OPENDOEK, dé organisatie voor amateurtheater in Vlaanderen en Brussel zijn, doen we dat met theater. (www.opendoek.be)
Voel je het al kriebelen? Dan moet je verder zeker lezen, want dan ben jij misschien onze nieuwe vrijwilliger.

making movies 2018 - stuur jouw kortfilm in!

Iedereen tussen 6 en 14 jaar die alleen, in groep of met de klas een film gemaakt heeft, kan die tot eind november inzenden voor de Making Movies editie 2018!

Op de hoogte blijven ?
Schrijf je dan in op de amateurkunsten-nieuwsbrief.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN