FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN
evenementen


De Grote Belgische Dansvitrine - 29 april 2017

Dit nieuwe evenement van Danspunt is de kans voor dansers en makers in Vlaanderen om hun werk te tonen. 

Landjuweelfestival 1-5 november 2017

Het 81ste Landjuweelfestival vindt plaats in Oostende. 

Singing Brussels - Celebration Weekend - 20 & 21 mei 2017

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. 

Week van de Amateurkunsten 2017

We zijn het er allemaal over eens: kunst in de vrije tijd staat voor creativiteit, passie en enthousiasme.
Om dit extra in de kijker te plaatsen, organiseert het Forum voor Amateurkunsten jaarlijks de Week van de Amateurkunsten, afgekort de WAK. De Week van de Amateurkunsten vindt in 2017 plaats van 28 april tot en met 7 mei.
 
 

Lokale Helden 2017

Op 28 april 2017 organiseert Poppunt voor de tweede maal tijdens de Week van de Amateurkunsten “Lokale Helden”. 

Feest van de Folk 2017

Jaarlijks zet Muziekmozaïek de schouders onder Feest van de Folk. Gedurende 10 dagen worden dan in heel Vlaanderen en Brussel tientallen folkactiviteiten opgezet door diverse organisatoren.

Slotfeest MATCH in BOZAR

Op 7 mei vieren we MATCH met een groot slotevent en de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs Amateurkunsten in BOZAR in Brussel. Kom gratis langs! 

SCHRIJFDAG 25 maart 2017

De Schrijfdag is de jaarlijkse literaire hoogdag voor en door schrijvers. De tiende Schrijfdag wordt letterlijk en figuurlijk het feest der zinnen!

 

SOUND/CHECK

Vier avonden voor muzikanten, muziekfreaks en music creatives.

The Big Draw 2017

The Big Draw is een wereldwijd tekenfestival, met één geniaal en eenvoudig hoofddoel: iedereen aan het tekenen krijgen. 

WAK 2016 - MATCH

De WAK loopt van 29 april tot en met 8 mei 2016. Op 7 mei vieren we MATCH met een groot slotevent en de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs Amateurkunsten in BOZAR in Brussel. Het jaarthema is MATCH. 

WAK 2015

week van de amateurkunsten 2015

WAK 2014

Op vrijdag 25 april 2014 wordt de aftrap gegeven voor een nieuwe editie van de Week van de Amateurkunsten. 10 dagen lang zal Vlaanderen overspoeld worden met de creatieve uitwassen van de duizenden amateurkunstenaars die Vlaanderen rijk is!

Zwanjo & co

Met recuperatiemateriaal kan je nieuwe en vaak verrassende instrumenten creëren. Dat is het uitgangspunt van Zwanjo & Co, het festival rond recyclage- en homemade instrumenten dat Muziekmozaïek i.s.m. KUNSTWERKT organiseert. Niet alleen muzikanten komen hierbij aan bod, door het gebeuren te koppelen aan een tentoonstelling, workshops, concerten … geven we aan iedereen de kans, zowel muzikanten, als muziekliefhebbers, kunstenaars als families om kennis te maken met muziek & kunst met recuperatiemateriaal of zelf aan de slag te gaan. Voor Zwanjo & Co wordt er o.a. ook samengewerkt met Muziekcentrum Dranouter, 't Ey, MIM, Het Vleeshuis... Deze centra stimuleren we om in de periode van oktober, november, december zelf activiteiten te organiseren die vallen binnen het thema homemade instrumenten.

Play and produce

Play & Produce is dé hoogdag voor elke dj, producer en muzikant in Vlaanderen. Met tal van nationale en internationale sprekers, vette productdemonstraties en workshops waar elke gearfreak spontaan gaat van kwijlen. Een initiatief van Poppunt, het aanspreekpunt voor muzikanten en dj's in Vlaanderen.

WAK 2013

We zijn het er allemaal over eens: er heerst continu creativiteit en enthousiasme onder amateurkunstenaars. Om dit extra in de kijker te plaatsen, organiseert het Forum voor Amateurkunsten jaarlijks de Week van de Amateurkunsten, afgekort de WAK. WAK 2013 vond plaats van vrijdag 26 april t.e.m. zondag 5 mei met als thema 'Natuurtalent'.

Boekenbeurs

Sinds 2010 bundelt het Forum voor Amateurkunsten alle publicaties van de amateurkunstensector in een gezamelijke stand op de Boekenbeurs. Meer dan 40 verschillende titels waaronder boeken, cd’s, kunsteducatieve pakketten, werkmappen, ... worden te koop aangeboden tijdens deze jaarlijkse hoogmis voor boekenliefhebbers.

 
FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN