FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Festival van de Amateurkunsten

Op zondag 2 mei 2010 palmde de amateurkunstensector Gent in met een groots publiek evenement, het Festival van de Amateurkunsten. Het Festival zette de vele duizenden amateurkunstenaars die Vlaanderen telt in de kijker en vormde de afsluiter van de 15de editie van de Week van de Amateurkunsten. De 'goesting' waarmee mensen in hun vrije tijd kunst beoefenen, vormde de rode draad doorheen de verschillende optredens, expo's, workshops en activiteiten. Kwaliteit, diversiteit en enthousiasme waren de sleutelwoorden.

Alle amateurkunstenaars én het grote publiek werden uitgenodigd om af te zakken naar Gent. Vanaf de namiddag tot in de late uurtjes kon je er proeven van de crème de la crème uit de amateurkunstensector, met theatervoorstellingen, tentoonstellingen, dj-sets en vooral veel originele activiteiten waaraan het publiek kon deelnemen. De festivalzone strekte zich uit van de Kunsthal Sint-Pietersabdij tot de Minard Schouwburg.

Op de affiche stonden ook enkele bekende namen. Deejay Buscemi speelde 's avonds in de Concertzaal van de Vooruit een set op basis van folkmuziek en jazz. Songfestivalrevelatie Ishtar zong samen met 1500 koorzangers op het Sint-Pietersplein. En niemand minder dan Bart Peeters bracht een werveledn optreden op het Sint-Pietersplein, samen met amateurkunstenaars.

Het Forum voor Amateurkunsten, de negen landelijke amateurkunstenorganisaties en hun achterban zorgden voor de artistieke invulling van het Festival. Het Festival van de Amateurkunsten werd georganiseerd i.s.m. de Dienst Feestelijkheden en Circa van de stad Gent, Universiteit Gent en de Vooruit.

 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN