FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

SCHRIJFDAG 25 maart 2017

De Schrijfdag is de jaarlijkse literaire hoogdag voor en door schrijvers. De tiende Schrijfdag wordt letterlijk en figuurlijk het feest der zinnen!


 

Op zaterdag 25 maart 2017 strijken we neer in het Felix Pakhuis op het Eilandje in Antwerpen. Op het programma staan o.a. workshops voor beginnende en gevorderde schrijvers, de mogelijkheid tot feedback op je teksten of een pitch bij een uitgever. Heb je schrijfplannen? Zoek je de ideale gelegenheid om je schrijfpeil op te krikken? Blokkeer dan alvast 25 maart in je agenda.

 

Programma

Creatief Schrijven stoomt een spetterende feesteditie klaar en licht al graag een eerste tipje van de sluier.

  • Workshop creatief schrijven met Kristien Hemmerechts
  • Kookkunst – het bereiden van een roman met Gie Bogaert
  • Meet and greet met Jeroen Olyslaegers
  • Workshop Karakterontwikkeling met archetypes met scriptschrijver Marc Willems

 

Wedstrijd ‘De zin van je leven’

Welke zin vloeide uit jouw pen waar je trots op bent? Na welke zin dacht je, ‘oké, dat is het pareltje dat goed klinkt, dat swingt, raakt en smaakt naar nog meer zinnen’ ? We zijn benieuwd naar die ene rake volzin die jij ooit schreef. Post die zin van maximaal 25 woorden vanaf 19 december op Azertyfactor en wie weet, word jij de ster van de Schrijfdag op zaterdag 25 maart 2017 in het Felix Pakhuis in Antwerpen.

Het prijzenpakket

De hoofdrol in een filmpje

Als de vakjury jouw zin selecteert, krijg je de hoofdrol in een filmpje over ‘De zin van jouw leven’. Het filmpje komt in een reeks van 10 filmpjes met bekende auteurs. Creatief Schrijven vzw verspreidt het filmpje via haar kanalen in aanloop naar de Schrijfdag. De zin van de winnaar van deze wedstrijd is één van de tien zinnen waar mensen in aanloop naar de Schrijfdag op kunnen stemmen. De winnende zin maken we op de Schrijfdag bekend.  

Jouw zin als literaire tatoeage

Al vele jaren strijkt Creatief Schrijven vzw geregeld neer op evenementen met het initiatief Woordsculpturen. Bodypainters Bert Lezy en Geertrui Storms beschrijven festivalgangers of toevallige passanten met een streepje poëzie en maken van hen literaire sculpturen. De tien beste zinnen van deze schrijfwedstrijd gebruiken we in de toekomst als literaire tattoo.

De 10 beste zinnen van deze wedstrijd zetten bodypainters tijdens de Schrijfdag op 25 maart live op een model.

Altijd al met je woorden heel dicht op het vel van iemand willen zitten? Grijp dan je kans en doe mee! 

Partners

De Schrijfdag is een initiatief van Creatief Schrijven vzw i.s.m. Antwerpen Boekenstad en met de steun van de Provincie Antwerpen.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN