FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

DanceAble - symposium inclusiedans Den Haag

Op zaterdag 28 november 2015 organiseren Dēmos en Danspunt collectief vervoer naar DanceAble, het internationaal symposium rond inclusiedans van Holland Dance in Den Haag. Tal van innovatieve projecten, werkwijzen en best practices rondom inclusiedans komen er aan bod. DanceAble wil de bewustwording rond inclusiedans en de empowerment van dansers met een beperking een impuls geven.

DanceAble symposium is een organisatie van Holland Dance in samenwerking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst.


PROGRAMMA


10:00 - 11:00 uur | Keynotespeech Janice Parker


Janice Parker is een prijswinnende, onafhankelijk choreograaf en dansmaker. Vanuit haar thuisbasis in Edinburgh, Schotland werkt ze in binnen- en buitenland samen met mensen van alle leeftijden en capaciteiten. Als geen ander weet ze hoe verschillende doelgroepen te verbinden aan de professionele danswereld. Ze maakt live performances, bewegingstheater, dans voor de camera, cross mediale installaties, tekst en geeft regelmatig les. Veel van haar actuele werk creëert ze in samenwerking met artiesten met een beperking. Janice is één van de uitgelezen personen om je te voeden in het denken over empowerment, participatie en community-art. Binnenkort vind je hier meer inhoudelijke informatie over haar keynote speech.


11:15 - 12:45 uur | Workshops en presentaties


First Encounter – Andre Arends (+ nagesprek)
Dance for Health – Marc Vlemmix
Responsive Dance Teaching Practice Lucy Bennett – Stopgap Dance Company


13:30 - 15:00 uur | Keynotespeech Lucy Bennett (Stopgap Dance Company)


Difference is our means and our method
Het Engelse Stopgap Dance Company is expert op het gebied van inclusiedanschoreografie. Het gezelschap heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het voeden van dansers met en zonder beperking om inclusieve danswerken te maken. Laat je inspireren door Lucy Bennett, artistiek directeur van Stopgap Dance Company. In haar keynote vertelt ze waarom Stopgap diversiteit omarmt en hoe dit hun artistieke identiteit voedt.


15:30 - 17:00 uur | Workshops en presentaties


Presentatie onderzoek: De Gedekende
Brainstorm werksessie: Van dromen naar daden – LKCA, Hans Noyens en Piet Roorda
Workshop Theater Stap – Nienke Reehorst
Presentatie Beweggrund – Suzanne Schneider


17:15 - 18:00 uur | Sluiting


Ill-Abilities


PRAKTISCH


Datum: zaterdag 28 november 2015
Locatie: Korzo Theater, Den Haag
Start-stop: 10u-18u
Voor wie: Iedereen die bezig is met podiumkunst met mensen met een fysieke, verstandelijke of psychische beperking
Collectief vervoer: we leggen een bus in die aan het station Antwerpen-Berchem vertrekt stipt om 8u en daar ten laatste om 20u30 terugkeert
Kortingstarief: 55 euro, inclusief busreis heen en terug (standaardtarief symposium is 67 euro)
Inschrijven: verplicht via het formulier op deze pagina


OVER DANCEABLE


Als er één tak van sport is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Holland Dance vindt dat het tijd is om deze traditionele blik te bevragen. Dat doen ze dit najaar met DanceAble; een driedaags evenement dat in het teken staat van schoonheid scheppen met een beperking. Door dansers die een handicap hebben en dansers die dat niet hebben met elkaar te verbinden. Samen zorgen zij voor een onverwachte, nieuwe ontmoeting. Voor het eerst in Nederland zet Holland Dance ‘inclusiedans’ op de kaart. Deze nieuwe dansvorm groeit wereldwijd en gaat letterlijk voorbij aan lichamelijke beperkingen door op een positieve manier te werken vanuit mogelijkheden. Grensverleggend en adembenemend.


(c) holland-dance.com

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN