FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

REVEIL16 - Dag van de vergeten verhalen - OPROEP

REVEIL16 is een project dat mensen wil samenbrengen om jaarlijks op 1 november de Vlaamse begraafplaatsen te verwarmen in een gloed van muziek en woord. In de wereld van REVEIL is Allerheiligen een kans om samen stil te staan en te genieten van collectieve herinneringen en/of ingetogen muziek…Organiseer je mee?
Een beetje historiek
Op 1 november 2014 organiseerde de band Zinger toen samen met de lokale heemkring​, de ​fanfare ​en de Cultuurraad het project voor de eerste keer in de gemeente Deerlijk. Het werd een evenement op de gemeentelijke begraafplaats waarbij vergeten verhalen van onder het stof werden gehaald. Het opzet was om het kerkhof op 1 november tussen 17u en 18u (bij zonsondergang) even te laten baden in een melancholische gloed van koperblazers en mooie verhalen. Het zag er ongeveer zo uit.


De opkomst en reacties waren overweldigend. Mensen genoten, luisterden, dachten na, waren in zichzelf, ... De vele bedankingsmails die achteraf binnenkwamen, deden vermoeden dat hier iets moois was gebeurd. Het Reveil­team concludeerde dat veel mensen de behoefte hebben om iets méér te doen op 1 november dan een chrysant leggen. 


Het Reveil­team hoopte dan ook dat het project navolging zou krijgen in verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en de oproep werkte: REVEIL15 werd op een twintigtal locaties georganiseerd. 

Heb je interesse om zelf een activiteit te organiseren in jouw gemeente of stad voor REVEIL16? 
Het is officieel: REVEIL zorgt ook in 2016 voor de nodige vlammetjes van muziek en verhaal. Alle info over ‪#‎REVEIL16‬ vind je op http://www.reveil.org/ en www.facebook.com/reveilvlaanderen
Het Reveil-team lanceert een warme oproep aan fanfares, culturele centra, jeugdhuizen, dichters, schrijvers, heemkringen en muzikanten om van REVEIL16 een ​feest van de melancholie​ en de herinnering te maken.  


 


 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN