FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Poëziedokter opent zijn kabinet

Troubadour Peter Holvoet-Hanssen, winnaar van de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap en voormalig VRT-Boekendokter, opent op 10 en 11 oktober voor het eerst zijn kabinet als Poëziedokter. In het Sint-Elisabeth Ziekenhuis in Antwerpen ontvangt hij in opdracht van Creatief Schrijven vzw aspirant-dichters die te maken hebben met een acuut schrijfprobleem.

Creatief Schrijven vzw, het Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers, biedt met De Poëziedokter kansen aan beginnende en semi-professionele dichters. “De Poëziedokter is relevant voor elke schrijfliefhebber die zijn schrijfcompetenties wil aanscherpen. Heel veel mensen schrijven poëzie, maar zijn vaak geïsoleerd bezig en weten niet goed of ze op een goed literair spoor zitten,” – zegt An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw. De poëziedokter geeft tijdens de consultatie advies en schrijft voor elk kwaaltje het gepaste medicijn voor. Verpleegster-dichter Lotte Dodion verzacht de pijn met extra poëzie en schrijftips. Snel inschrijven is aanbevolen.


Consultaties


Iedereen die graag schrijft, kan zich aanmelden bij Creatief Schrijven vzw voor een spreekuur. Vooraf worden drie gedichten ingestuurd, die de Poëziedokter ook vooraf leest. Tijdens de consultatie gaat Peter Holvoet-Hanssen dieper in op bepaalde schrijfproblemen en geeft hij advies waarmee de aspirant-dichter thuis aan de slag kan. Indien gewenst, kan de patiënt in november een vervolgafspraak boeken bij de Poëziedokter. Verpleegster Lotte Dodion zorgt voor extra begeleiding en verzacht de pijn met poëzie. De Poëziedokter ontvangt zowel beginnende als gevorderde dichters. Hij geeft feedback op haiku’s, sonnetten, vrije verzen, slam poetry en performance poëzie.


Deze eerste consultatie vindt plaats tijdens De Week van het Nederlands. Onder het motto ‘Iedereen aan het woord’ bundelt de Taalunie de krachten van organisaties met een hart voor taal en staan in Vlaanderen en Nederland tal van activiteiten op het programma. Een volgende consultatieronde bij de Poëziedokter is gepland tijdens de Poëzieweek eind januari.


Biografie


Voormalig VRT-Boekendokter en Antwerps Stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen heeft o.m. De Arkprijs van het Vrije Woord (2012), Paul Snoek Poëzieprijs (2010) en de Debuutprijs (1991) op zijn palmares staan. In 2014 verscheen de roman Zoutkrabber Expedities van zijn hand en in hetzelfde jaar was hij coauteur van het boek Miavoye. Samen met zijn vrouw zet Peter Holvoet-Hanssen zich al jaren in om liefde voor literatuur en (kunst)geschiedenis bij jongeren aan te wakkeren met het 'Het Kapersnest'.


Lotte Dodion is een veelzijdige dichteres met tal van onderscheidingen op zak. Ze won o.a. Kunstbende 2005. Intussen is ze uitgegroeid tot een vast gezicht op poëziefestivals en ook in Nederland timmert ze aan de weg. Haar debuutbundel verschijnt begin 2016.


Praktisch


Zaterdag 10 oktober van 10 tot 18u en zondag 11 oktober 2015 van 13 tot 18u
Sint-Elisabeth Ziekenhuis, Leopoldstraat 26, Antwerpen.
Tijdens Poëzieweek 2016 vindt een tweede reeks consultaties plaats.


Informatie en inschrijven


www.creatiefschrijven.be/poëziedokter


Deelnemen kost 9 euro. De aspirant-dichter stuurt drie staaltjes van zijn poëzie in bij inschrijving.


De Poëziedokter is een initiatief van Creatief Schrijven vzw met steun van Antwerpen Boekenstad en met dank aan ZNA Sint-Elisabeth

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN