FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Gooikoorts - 3 tot 5 juli

Al dertien jaar is Gooikoorts van Muziekmozaïek vzw hét trefpunt voor de liefhebber van traditionele muziek. Ook dit jaar zorgen ze voor een heel gevarieerde en zeer hoogstaande affiche.

Gooikoorts 2015 brengt heel wat nieuwigheden, naast oude gewoonten en waardevolle tradities. Nieuw zijn de vroegere start op vrijdag en de zangtafel op zaterdagmiddag. Het programma zit zoals ieder jaar boordevol kwalitatieve groepen die uitpakken met traditionele volksmuziek. We hebben groepen voor u uit Vlaanderen, Schotland, Zweden, Galicië, Hongarije, Polen, Baskenland, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs de Verenigde Staten.


Daarnaast werpt Gooikoorts dit jaar een spot op Engeland. We nodigden 5 Engelse groepen uit die elk een ander aspect van de Engelse Folk belichten. Omdat de immense schat aan muzikaal erfgoed van dit land wel eens in de spotlights mag worden gezet. Het wordt een uniek jaar dus. Ontdek nu alle informatie op www.gooikoorts.be!


Gooikoorts wil enerzijds bezoekers aantrekken die willen en kunnen genieten van prachtige concerten en unieke balavonden, anderzijds is het ook een familiefestival. De ontspannen muzikale omgeving is de ideale plaats om vrienden en kennissen te ontmoeten en andere mensen te leren kennen.


De internationale markt voor instrumentenbouwers is voor de volksmuzikant een heiligdom en de kinderen hebben hun vaste stek bij de kinderanimatie. Tijdens het festival worden ook verschillende workshops en intiatiesaangeboden. Deze initiaties worden gegeven door enkele artiesten die deze editie van Gooikoorts op het podium staan en door lesgevers die we speciaal hier voor uitgenodigd hebben. Inschrijven tijdens het festival aan “het infopunt”, waar alle informatie gegeven wordt.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN