FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Spots op West 2015

Op 7, 8, 9, 10, 11 en 12 juli is Westouter het toneel voor het grootste internationale amateurtheaterfestival dat ooit in Vlaanderen plaatsvond. Meer dan 20 internationale gezelschappen en meer dan 40 Vlaamse gezelschappen brengen gedurende het festival meer dan 150 voorstellingen op 15 verschillende locaties.

2015 wordt een speciale editie, want dan gaat Spots op West internationaal. In nauwe samenwerking met AITA/IATA asbl, de Internationale Associatie voor Amateurtheater, komen theatergroepen uit de hele wereld naar de Westhoek.


Enkele hoogtepunten op een rijtje:   • Het was de laatste weken helaas niet uit de media te slaan: de vele vluchtelingen die bij hun zoektocht naar geluk de overtocht niet overleefden. Deze harde realiteit vertaalt Teater Fluks uit Denemarken in de voorstelling ‘Transportable Refugees’. Als publiek neem je plaats in de laadruimte van een camionette en voel je even wat het is om één van de duizenden vluchtelingen te zijn.

  • Sta je liever mee op het podium? Dan kan je een workshop volgen bij Madam Hong Kun Yu uit Singapore over de unieke combinatie van muziek en beweging in de Chinese opera.

  • Haal je loopschoenen uit de kast en loop mee met Circonflex Theatre uit Denemarken. Deze groep maakt een audiotour waarbij theater en sport een mooie combinatie wordt.

  • Naast al deze internationale buitenkansen, zijn er natuurlijk ook tal van nationale theatergroepen die het bezoeken waard zijn.


Spots op West heeft ook een uitgebreid randprogramma!  Wat dacht je van:   • Radio Fresnel maakt live radio. Vraag een plaatje aan of doe de groetjes aan je geliefde.

  • Geniet op het DOP van een gratis massage, circusacts en een rondtrekkend koor.

  • Laat je kinderen grimeren en trakteer je gezin daarna op een lekker ijsje van onze ijskar.

  • Een muzikale gast sluit elke festivalavond af. Bij een drankje in de gezellige spiegeltent luister je naar ondermeer The Bobby Setter Band, Jean Bosco Safari en Derek, Rony Verbiest & band.

  • Ben je benieuwd naar het programma van de dag? Onze Belleman neemt je samen met de groepen mee op ontdekkingstocht. Kort maar krachtig en ludiek stellen de gezelschappen hun voorstellingen van die dag voor om je keuze te vergemakkelijken.

  • Een authentiek treintje brengt je tenslotte naar de verste bestemmingen, maar je kan natuurlijk altijd zelf je fiets meebrengen en genieten van het prachtige Heuvelland.


Bekijk de uitgebreide programmatie en bestel je tickets online. Online bestellen is voordeliger dan ze tijdens het festival zelf te kopen. 


Een gedrukte programmabrochure kan je aanvragen door te mailen naar secretariaat@opendoek-vzw.be of bel 03 222 40 90.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN