FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Impuls Company uit Geel is ‘Ambassadeur hedendaagse dans 2015’

Op zondag 22 maart vond in Oostende de 11de editie van Dance.Impact plaats, de artistieke wedstrijd voor hedendaagse dans met amateurdansgezelschappen uit Vlaanderen en Brussel. Impuls Company uit Geel mocht naar huis met de titel ‘Ambassadeur hedendaagse dans in Vlaanderen’.

Zeven hedendaagse dansgezelschappen doorstonden de preselectie en stonden zondag op het podium van CC De Grote Post in Oostende: Dansstudio Cirkels (Kessel), Dansstudio E-motion (Edegem), Dansstudio Arlekino (Antwerpen), Compagnie Aira (Danscentrum Aike Raes, Heverlee), Fantoom (Gent), Junior Company (Terpsichore, Bornem) en Impuls Company (Dansatelier Impuls, Geel).


Tijdens de juryberaadslaging kon het publiek genieten van optredens van Retina Jongeren (Berchem), de uittredende ambassadeur hedendaagse dans, en van de Tsjechische gastgroep TS Magdaléa in het kader van een Europees uitwisselingsproject.


De jury, bestaande uit Pol Coussement (voorzitter), Sara Vanderieck, Merel Vercoutere, Sarah Bostoen en Yentl de Werdt oordeelde over de choreografieën. Geen gemakkelijke taak, want het was andermaal een kwaliteitsvolle en creatieve editie.


Uiteindelijk mag Impuls Company uit Geel een jaar lang de titel ‘ambassadeur hedendaagse dans’ dragen voor hun choreografie ‘Little Dram(m)a’ van choreografe Natascha Pire. 


De jury loofde de choreografie van Impuls Company omwille van de mooie sfeerschepping, de straffe dansers en het sterk bewegingsmateriaal.


Het is al de derde maal dat Impuls Company (Dansatelier Impuls) bij Danspunt in de prijzen valt, want ook in 2005 en 2008 kaapten ze een ambassadeurstitel voor hedendaagse dans weg!


Dance.Impact is een initiatief van Danspunt in samenwerking met Elevation DanceCademy.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN