FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

nieuw seizoen Stoemp! Brusselse caféconcerten

Op 14 april gaat het nieuwe seizoen van de gratis Stoemp! Brusselse caféconcerten van start. Ook deze editie brengt een mix van opkomend talent en gevestigde waarden naar Brussel, zoals Marble Sounds, Eefje De Visser, Kiù JERÔME, High Hi, Ides Moon en Faces On TV. En zo biedt Stoemp! weer het ultieme excuus om je luie zetel in te ruilen voor een gezellige kroeg of wat langer in Brussel te blijven plakken na het werk.


Als je met Brussel aan het centrum denkt, think again, want dit seizoen kan je ook Stoemp! meepikken in Elsene en Sint-Gillis. Onder het motto ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’, beperkt Stoemp! zich niet langer enkel tot de binnenstad, maar slaat het zijn tentakels uit naar de randgemeenten. In Epaulé Jeté, de nieuwe hotspot in Elsene, kan je het 6-koppige John Ghost aan het werk zien. De Pianofabriek in Sint-Gilis kan zich dan weer verwachten aan Ides Moon, die hoge ogen gooiden in o.a. De Nieuwe Lichting. Dat zijn trouwens niet de enige nieuwe Stoemp!-plaatsen, want ook de gloednieuwe Br(ik Study space en de sociaal artistieke werkplaats Globe Aroma werden aan het lijstje met Stoemp!-locaties toegevoegd.


Hoewel Stoemp! verder reikt dan ooit, behoudt het verder wel z’n vertrouwde recept van unieke concerten met jong talent en gevestigde waarden. De melancholische pop van Marble Sounds is ondertussen nationaal erfgoed die ook buiten de landsgrenzen gesmaakt wordt. In het Rits-café laten ze zich omringen door special guests aangeleverd door Unday, het label van toppers als YukoDans Dans en I Will I Swear. Niet te missen, net als het concert van de Nederlandse Eefje De Visser, die met haar warme stem en vernuftige nummers sowieso zieltjes zal winnen in de Roskam. Kiù JERÔME heeft nog geen muziek uit, maar is nu al veelbelovend: deze onwaarschijnlijk getalenteerde zangeres uit Brussel maakt haar eigen mix van soul, funk, blues en pop. En als zelfs Marc Moulin fan was, waarom zouden wij dat dan niet zijn?


Artiesten ontdekken voor de grote massa dat doet? Ook dat is al jaren een van de vaste ingrediënten van Stoemp! School Is CoolSX en Amatorski zijn maar een greep uit de namen die ooit op Stoemp! te spotten waren toen ze nog groen achter de oren waren. Muzikale parelvissers kunnen ook deze keer hun hart ophalen: van Five Days of High Hi (die zich beiden lieten opmerkingen tijdens de laatste Humo’s Rock Rally) tot Lohaus (Disco Naïvité is alvast fan), Records (nu al groot in Wallonië), Fools And Dirty Lovers (finalisten van de Zennetoer, de muziekwedstrijd voor talent in de Zennevalei) of Leonore (de kersverse winnares van de Cutting Edge award voor Talent van het Jaar).


Het twaalfde seizoen van Stoemp! bevat 19 artiesten, 15 locaties en heel veel frisse pintjes. Kortom: je moest al op café zitten!


De gratis Stoemp! Brusselse caféconcerten vinden plaats van 14 april tot 27 mei in Brussel. Meer info vind je op stoemplive.be


Volledige programma Stoemp! voorjaar 2015:  • 14 apr - Five Days - Monk 

 • 16 apr - Kiù JERÔME - Beursschouwburg

 • 18 apr - Screaming Females & Monster Youth - Madame Moustache 

 • 21 apr - High Hi - Le Coq 

 • 27 apr - Lohaus - Bonnefooi 

 • 29 apr - Recorders - Kafka 

 • 4 mei - Zalrecords & Unday present: Marble Sounds & special guests (Stoemp! Deluxe) - Rits-café 

 • 7 mei - Faces On TV - Meinigher hotel 

 • 8 mei - John Ghost - Epaulé Jeté 

 • 12 mei - My Baby (album launch 'Shamanaid' - Merlo 

 • 13 mei - One Bird Orchestra & Fools And Dirty Lovers - Archipel 

 • 19 mei - Leonore (akoestisch) - Br(ik Study Space 

 • 19 mei - Eefje De Visser & Leonore - Roskam 

 • 21 mei - Ides Moon - GC De Pianofabriek

 • 27 mei - Dynamic Band & winnaar Buzz Booster (Pop-upconcert Kultuurkaffee, Globe Aroma & Lezarts Urbains) - Globe Aroma 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN