FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

dag van de amateurcineast - 11 april 2015

Kom in beweging en geniet van een dag vol lezingen en workshops op alweer de achtste editie van de Dag van de Amateurcineast op zaterdag 11 april in Cinema Zuid in Antwerpen!

We vliegen helemaal naar Irak met de film ‘Baghdad Messi’ van Sahim Omar Kalifa, de enige Belg op de Oscar-shortlist 2015. We reizen daarna verder met Marc De Wolf, regisseur bij Vlaanderen Vakantieland. Hij komt uit de doeken doen hoe de reportages in dit legendarische programma tot stand komen. Daarnaast duiken we natuurlijk ook de filmpraktijk in met een uiteenzetting over hoe je time-lapsefilm kan maken, met een initiatie in het filmen met DSLR-camera en we voorzien ook een filmfeedbackmoment. Onderwerpen te over voor een boeiende dag rond film! 

Dagindeling


09.45 u. - 10.15 u.:    Inschrijven + koffie/thee

10.15 u. - 10.40 u.:    Vertoning ‘Baghdad Messi’
Het palmares van ‘Baghdad Messi’ telt ondertussen reeds 50 internationale onderscheidingen, op z’n minst indrukwekkend te noemen! We vertonen dan ook met plezier deze film van Sahim Omar Kalifa.
De dvd van de film kan je als aanwezige aan voordeeltarief kopen.

10.40 u. - 11.40 u.:    Eerste lezing - Sahim Omar Kalifa
De Leuvense regisseur Sahim Omar Kalifa komt zijn visie op en ervaringen met het regisseren van film uit de doeken doen. Hoe komt hij als regisseur tot een idee? Hoe werkt hij dat verder uit? Hoe verlopen de opnames,…?

11.40 u. - 13.30 u.:    Middagpauze (vrije lunch)

13.30 u. - 14.30 u.:    Workshops/lezingen 
Keuze uit:
•    Lezing Marc De Wolf - Regisseur Vlaanderen Vakantieland: Marc vertelt over zijn ervaringen met het maken van reportages voor Vlaanderen Vakantieland, van idee tot praktijk.
•    Feedbackmoment voor cineasten: In groep krijg je feedback over jouw film (max. 5', beperkt aantal deelnemers).
•    Filmen met DSLR: Met spiegelreflexcamera’s kan je tegenwoordig ook perfect film maken. Ze bieden trouwens een betaalbaar alternatief voor filmcamera’s. Tips & tricks omtrent filmen met DSLR! (beperkt aantal deelnemers)

14.30 u. - 15.00 u.:    Pauze met drankje

15.00 u. - 16.00 u.:    Workshops/lezingen
Keuze uit:
•    ‘Time-lapse - hoe begin je eraan?’: Tom Linster vertelt je alles over time-lapse. Time-lapse maakt voor het oog onzichtbare fenomenen toch waarneembaar. Hoe dit in z’n werk gaat, welk materiaal je nodig hebt en welke bewerkingen je moet doen, kom je allemaal te weten.
•    Feedbackmoment voor cineasten: In groep krijg je feedback over jouw film (max. 5', beperkt aantal deelnemers).
•    Filmen met DSLR: Met spiegelreflexcamera’s kan je tegenwoordig ook perfect film maken. Ze bieden trouwens een betaalbaar alternatief voor filmcamera’s. Tips & tricks omtrent filmen met DSLR! (beperkt aantal deelnemers)


Praktisch


Zaterdag 11 april 2015, 9.45 u. tot 16 u. 
Cinema Zuid (Lakenstraat 14) Antwerpen. 
Inschrijven via info@beeldexpressie.be (€ 12 voor leden/€ 14 voor niet-leden, incl. 3 drankjes). Gelieve bij het inschrijven jouw keuze voor de workshops/lezingen door te geven.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN