FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

EUROPEES FORUM ‘LITERAIR EN BEELDEND WERKEN MET GEDETINEERDEN’

Op vrijdag 6 maart 2015 in Muntpunt, Brussel zullen gastsprekers reflecteren over creatieve en artistieke praktijken in de context van detentie en andere ‘outsider’ contexten. Ze delen inspirerende methodes en good practices en dagen je uit tot concreet engagement.

Op het programma staat onder meer een schrijfworkshop creatief schrijven met gedetineerden. Schrijfdocente Danielle Eeraerts toont hoe je via creatief schrijven de gedetineerden hun eigen stem laat ontdekken en onvermoede talenten in hen wakker maakt. Het woord als sleutel voor meer innerlijke vrijheid, als geweldloos wapen om je te uiten.


Partners van het Europees project PAROL! vertellen over hun ervaringen en werkmethodes in de praktijk van samenwerken met gedetineerden. De Griekse organisatie Amaka toont wat art therapy teweeg kan brengen. De Servische organisatie ApsArt vertelt vol vuur over legislatief theater. We gaan ook dieper in op de specifieke voorwaarden om artistiek te kunnen werken in de context van detentie en de samenwerking tussen kunstenaars en gedetineerden te laten slagen.


Download het volledige programma van het Europees forum (PDF, 3,55 kB).


Moderator is Yves Van Durme. De voertaal is Engels.


Praktisch:  • Vrijdag 6 maart 2015 van 9.30 tot 16.30 uur

  • Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

  • Prijs: € 30 (incl. drank en broodjesmaaltijd) / € 45 (incl. drank en broodjesmaaltijd + PAROL! verzameld werk) / € 10 voor PAROL!-docenten en -kunstenaars.

  • Meer info:  www.parol-art.euparol@creatiefschrijven.be, 03 229 09 90

  • SCHRIJF JE HIER IN.


FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN