FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

storm! contest

In het kader van het jazzfestival STORM! (6 - 28 februari) organiseren Vrijstaat O., JazzLab Series, De Werf en Muziekmozaïek de tweede editie van STORM! contest, een wedstrijd voor jong jazztalent.

Met STORM! presenteert kunstencentrum Vrijstaat O. (in samenwerking met Dienst Cultuur Oostende) voor de tweede maal een weldadige vloedgolf van jazz & beyond die graag buiten de lijnen spat. Drie weken lang wordt Oostende overspoeld door avontuurlijke muziek.


Storm! Contest is de tweede editie van de wedstrijd voor jong jazztalent, een samenwerking van Vrijstaat O., JazzLab Series, De Werf en Muziekmozaïek. Op basis van demo’s selecteert de jury drie beloftevolle bands die tijdens de finale uitmaken wie laureaat wordt van dit concours en in de voetsporen treedt van Nordmann. De winnaar mag rekenen op een creatietraject bij Vrijstaat O., een tournée van JazzLab Series, een release op het W.E.R.F.-label, een wildcard voor de finale van B-jazz en een exclusieve reportage in Jazzmozaïek. De finalisten zijn: John Ghost, Joachim Caffonnette Quintet en SCHNTZL.


20u: JOHN GHOST


Band rond gitarist-componist Jo De Geest; instrumentale muziek met invloeden van jazz, free jazz, hedendaags klassiek en progressieve rock. Vaak filmisch of sferisch, op andere momenten zeer groovy. Met Jo De Geest (gitaar), Lieven Van Pee (contrabas), Elias Devoldere (drums), Rob Banken (saxofoon), Wim Segers (vibes) en Karel Cuelenaere (keys).


21u: JOACHIM CAFFONNETTE QUINTET


Groep rond de Brusselse pianist Joachim Caffonnette. Van 2012 tot 2014 hadden ze een residentie in de Sounds Jazz Club. Na een eerste EP wordt nu gebroed op een debuutalbum. Invloeden van Debussy tot Kurt Rosenwinkel, maar ook Wayne Shorter en Herbie Hancock. Post-bop muziek. Met Joachim Caffonnette (piano), Laurent Barbier (saxofoon, fluit), Florent Jeunieaux (gitaar), Armando Luongo (drums) en Daniele Cappucci (contrabas).


22u: SCHNTZL


Op amper 17-jarige leeftijd kan Bruggeling Hendrik Lasure nu al bestempeld worden als een ’rising star’. SCHNTZL is zijn duo met drummer Casper Van de Velde. Ze brengen eigen werk waarbij vrije geïmproviseerde delen afgewisseld worden met strikte compositie.


Deuren: 19:30


Tickets € 5 VVK (+€ 1 reservatie), € 8 ADD


Meer info en tickets bestellen kan via www.vrijstaat-o.be/storm

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN