FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

B-Jazz internationale wedstrijd 2015

B-Jazz is versie 2.0 van de gerenommeerde internationale wedstrijd gekend als 'Jazz Hoeilaart', één van de oudste en meest prestigieuze wedstrijden in Europa. Vanaf 2015 organiseert Muziekmozaïek deze internationale wedstrijd in samenwerking met cultuurcentrum 30CC en OPEK.

B-Jazz wordt een onderdeel van het stadsfestival Leuven Jazz, waar voor de eerste maal de ‘Grote Prijs Albert Michiels’ (genoemd naar de stichter en bezieler van het voormalige Jazz Hoeilaart) zal uitgereikt worden aan de winnaar. De doelstelling blijft: jong jazztalent ontdekken, promoten en stimuleren, door jonge en ambitieuze muzikanten de mogelijkheid te bieden zich in optimale omstandigheden te tonen aan een jury, het publiek en via de media.


B-Jazz zal plaatsvinden van 20 tot 22 maart 2015 in OPEK te Leuven.


Op haar 35ste kent deze wedstrijd een doordachte doorstart: spannender, jonger, breder en dynamischer.


B-Jazz pakt niet uit met (inter)nationale grote namen maar focust op aanstormend jazztalent, dat dankzij deelname aan deze wedstrijd internationale ervaring opdoet en internationale contacten legt. Een ietwat gewaagde maar weloverwogen keuze.


Deelnemers aan B-Jazz zijn amateurkunstenaars die meedraaien op hoog niveau, die mits een duwtje in de rug makkelijker doorstoten naar het professionele circuit.


De finalisten op een rij:   • Attila Gyárfás Trio (Hongarije/Italië)

  • Philippe Lemm Trio (Nederland/Verenigde Staten)

  • RUIS (trio uit België)

  • Soso Lakatos Quartet (Hongarije/Verenigde Staten/Nederland)

  • Ylativ Algo Quintet (Duitsland/Rusland - winnaar Getxo Jazz 2014)

  • de winnaar van STORM! Contest 2015 (België)


Tijdens de finale van B-Jazz zal een internationale professionele jury deze zes finalisten beoordelen. Elke finale-avond wordt afgesloten met een Late Night Jam, waarbij een ritmesectie samen met de aanwezige speellustigen musiceert.


Tenslotte zal in de week voor B-Jazz/Leuven Jazz ook het Artur Tuznik Trio nog drie concerten spelen in Vlaanderen. Zij wonnen in 2013 Jazz Hoeilaart en komen nogmaals naar onze contreien om te laten horen waarom dat ook alweer was.


www.b-jazz.be

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN