FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten gesticht

Een samenwerking tussen amateurmuziekorganisaties uit België, Denemarken, Nederland, Noorwegen, Zweden en Engeland resulteert in ECWO, European Championship for Wind Orchestras. ECWO wil harmoniemuziek promoten door tweejaarlijks het Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten te organiseren.Het eerste Europese Harmonie Kampioenschap vindt plaats in de TivoliVredenburg concertzaal in Utrecht (NL) op 21 en 22 mei 2016 en wordt georganiseerd door de KNMO. De volgende EK’s zullen plaatsvinden in Zweden (2018) en België (2020).


Elk Europees land mag een harmonieorkest afvaardigen en de winnaar is dan gedurende twee jaar Europees kampioen. De winnaar van het Vlamo Open Harmoniekampioenschap 2015 wordt de Belgische afgevaardigde voor het eerste Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten in 2016 in Nederland.


Het bestuur van ECWO bestaat uit Berit Handegard (voorzitter, NO), Toon Peerboom (secretaris, NL), Jan Matthys (penningmeester, BE), Ulrik Thomson (communicatie verantwoordelijke, DK) en Bill Connor (artistiek verantwoordelijke,GB).


www.ecwo.eu


Foto: de bestuurders van ECWO op bezoek in TivoliVredenburg concert hall in Utrecht.
FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN