FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Photo Event 2014 komt eraan

Van 21 juni tot en met 24 augustus 2014 kan je in CC Mechelen terecht voor Photo Event 2014. Naast enkele kleppers uit de wereld van de fotografie is er dit jaar voor het eerst ook een galerij met het werk van leden van het Centrum voor Beeldexpressie.

Van 21 juni tot en met 24 augustus 2014 kan je in CC Mechelen terecht voor Photo Event 2014. Met Photo Event brengen we een gevarieerde kwaliteitstentoonstelling, waarbij we niet alleen enkele kleppers uit de wereld van de fotografie voorstellen, maar ook het werk van enkele jonge Belgische fotografen. Daarnaast presenteren we voor het eerst ook een galerij met het werk van leden van het Centrum voor Beeldexpressie. Een primeur! Thema van deze editie is Body & Soul, een onderwerp dat door alle fotografen op verschillende, creatieve manier wordt aangehaald.


William Ropp


Frans fotograaf William Ropp weet als geen ander het menselijk lichaam vast te leggen en dit op allerlei verschillende manieren, gaande van portretten tot detailopnames van handen of ogen. Hij zal een mix presenteren van zijn zwart-witwerken, maar ook enkele van zijn nieuwe kleuropnames. 


Antoine D’Agata
De Franse Magnumfotograaf Antoine D’Agata studeerde fotografie in New York en kreeg er les van Larry Clark en Nan Goldin. In zijn werk schuwt hij geen taboes. In tegendeel, hij dompelt zichzelf onder in een wereld van drugs en prostitutie om er vervolgens beelden van te maken. 


Belgisch talent


 • Lisa Carletta


Fotografe Lisa Carletta plaatst in haar foto's personages in een scène, die ze tot leven brengt dankzij haar oog voor details en accessoires.


 • Julie Calbert


Julie Calbert werkt als pers- en modefotografe. Haar foto's zijn erg verhalend en intuïtief. Ze creëert en vangt dromerige, mysterieuze momenten van schoonheid.


 • Kurt Stallaert


Kurt Stallaert werkt als mode- en reclamefotograaf, maar zijn voortdurende zoektocht naar authenticiteit leidde automatisch tot enkele eigen artistieke projecten. Recent begon hij te werken met high-speed photography, een techniek waarbij hij zijn foto's langzaam laat bewegen. Hij zal hiervan enkele beelden tonen, samen met enkele fotoprints.


• Klaartje Lambrechts


Een van Klaartjes eerste tentoonstellingen was Photo View 2011. Ondertussen is ze fulltime fotografe. Ze verwerkt emoties, puurheid en grafische lijnen tot esthetische composities.


Galerij leden Centrum voor Beeldexpressie


We willen in 2014 ook de leden van het Centrum voor Beeldepxressie de kans geven om door te breken naar het grote publiek. Tot 1 maart 2014 konden onze leden hun portfolio inzenden. Half maart komt de jury samen om de beste inzendingen te selecteren. Meer info over deze expo volgt.


Praktisch


Photo Event is gratis.


Openingsuren: Donderdag tot zaterdag van 13:00 tot 18:00. 
CC Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
De Garage, Onder den Toren 12, 2800 Mechelen


Photo Event is een co-productie tussen het Centrum voor Beeldexpressie en Cultuurcentrum Mechelen en met steun van de Vlaamse overheid.

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN