FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Wereldtheaterfestival in Westouter in 2015

Het theaterfestival Spots op West en OPENDOEK organiseren in 2015 het wereldtheaterfestival voor amateurs in Westouter. Zo besliste de Algemene Vergadering van IATA in Monaco.

IATA, de wereldorganisatie voor amateurtheater,  verkoos unaniem Spots op West boven tegenkandidaat Argentinië. Het wereldtheaterfestival vindt om de 4 jaar plaats in Monaco. Om de twee jaar kan een gastland zich kandidaat stellen. De voorbije jaren werd het evenement in Noorwegen, Canada en Zuid-Korea georganiseerd. Op het wereldfestival treden 25 theatergroepen uit de hele wereld op.


OPENDOEK verwacht groepen uit de VS,  Caraïben, Bangladesh, Israel, Japan, China en heel wat Europese landen. Spots op West krijgt dus in 2015 een stevig internationaal luik. Voorafgaand aan het festival is er in Ieper een congres voor 150 afgevaardigden van het amateurtheater uit alle continenten. Het festival en congres vindt plaats van 3 tot 12 juli 2015. Ons land viel trouwens twee keer in de prijzen in Monaco. OPENDOEK-voorzitter Rob Van Genechten werd verkozen tot nieuwe voorzitter van IATA. Zijn mandaat gaat in op 1 juli 2015.


 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN