FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Open call ENTER festival - participatieve kunstpraktijken en divers talent gezocht

ENTER is een multidisciplinair kunstenfestival dat focust op participatieve kunstpraktijken. De vierde editie van het ENTER festival vindt plaats in het Brussels gewest van 26 tot en met 29 april 2018. Voor het festival is men op zoek naar artistieke producties die beantwoorden aan volgende criteria: aansturing door kunstenaar(s), betrokkenheid van burgers in het maakproces (kan op diverse niveaus) en de productie is gecreëerd in 2016 of recenter. Daarnaast biedt het festival een plek aan (jong) Brussels talent dat nog te weinig te zien was op Brusselse podia. We zoeken prille en ontwikkelende creaties van autonome Brusselse kunstenaars die hun eerste stappen zetten in het professionele kunstenveld.

Gedurende vier dagen strijkt het festival neer in vier erg verschillende Brusselse wijken (Haren, Laken, Sint-Pieters-Woluwe en de Begijnhofwijk) en creëert er een openbaar kunstenhuis. De uitvalsbasis is telkens het lokale gemeenschapscentrum. Een kunstenaar toont er het eindresultaat van een lange participatieve residentie in de wijk en in elke zone presenteren we straf artistiek werk, geselecteerd door de bewoners en partners die actief zijn in die zone.


We zijn op zoek naar artistieke producties die beantwoorden aan volgende criteria: aansturing door kunstenaar(s), betrokkenheid van burgers in het maakproces (kan op diverse niveaus) en de productie is gecreëerd in 2016 of recenter.


Daarnaast biedt het festival een plek aan (jong) Brussels talent dat nog te weinig te zien was op Brusselse podia. We zoeken prille en ontwikkelende creaties van autonome Brusselse kunstenaars die hun eerste stappen zetten in het professionele kunstenveld.


Alle disciplines zijn welkom.


Open call participatieve kunstpraktijken: klik hier
Open call (jong) Brussels talent: klik hier


Deadline voor indiening is 10 september 2017.
Antwoord 1 november 2017.


Voor vragen of info neem gerust contact op!
Bie Vancraeynest (projectcoördinator ENTER festival): bie.vancraeynest@demos.be of 0495 69 24 47
An Van den Bergh (Demos vzw): an.vandenbergh@demos.be of 0474 64 98 03


ENTER Brussel is een initiatief van Demos vzw en de entiteit gemeenschapscentra van de VGC met de steun van stad Brussel (Brussel Stad- Haren- Laken) en de gemeente Sint- Pieters-Woluwe.


foto rechts: (c) pttl.be

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN