FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

DUO dates: voorstellen voor het Gentse kunstenveld van morgen - 8 mei - Gent

15 culturele duo's met diverse achtergrond werden samengebracht om te zoeken naar antwoorden op de uitdagingen die vastgelegd werden in de landschapsschets van de Gentse kunst- en cultuurwereld. Op 8 mei om 19u in Bijloke Muziekcentrum presenteren deze DUO DATES hun voorstellen voor het Gentse kunstenveld van morgen. Een project van Greentrack Gent, samen met rekto:verso, Sectie MoFo, Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten, De Centrale en Minderhedenforum.

Gent is goed bezig, maar het kan altijd beter. Waar moet het Gentse kunstenveld nog meer op inzetten, en hoe doen we dat? Vijftien culturele koppels delen elk hun voorstel voor nieuwe impulsen op maat van de 21e eeuw, voor de bruggen van morgen. Maak je hun ideeën mee waar? De duo’s presenteren hun ideeën en gaan erover in gesprek met het publiek. Verbeelding is een mooi begin, constructieve gesprekken het einde.  


Zoals de stad verandert, veranderen de kunsten. Hoe blijven we bij? Voor Gent werden in 2015 een reeks uitdagingen vastgelegd in een landschapsschets van de Gentse kunst- en cultuurwereld. Verder zijn er ook de sociale duurzaamheidsdoelstellingen van Greentrack (zie o.a. deze 10 aandachtspunten voor een duurzamer beleid). Hoe geven we aan zulke mooie intenties ook concreet invulling? DUO DATES biedt 15 antwoorden op één avond:


Maandag 8 mei, 18u-22u, Muziekcentrum De Bijloke
Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent 


Inloop tussen 18u en 19u, met soep en brood.
Gratis, maar schrijf je hier vooraf in


DUO DATES is een koppelbureau voor culturele zielen met ideeën. In het najaar van 2016 stelden we een tiental koppels samen van culturele betrokkenen bij de Gentse kunsten, zowel uit het officiële als uit het meer informele circuit. Ze kenden elkaar meestal niet. Ze kregen één opdracht: werk samen een voorstel uit voor één van de neergeschreven uitdagingen voor de Gentse kunsten. Sindsdien gingen de koppels op date, hebben ze elkaar leren kennen, gebrainstormd, ideeën uitgewisseld … 


Vanavond komen deze Gentse duo’s met hun voorstellen uit de kast, om ze met u te delen en erover in dialoog te gaan. Hoe kunnen we deze ideeën samen verfijnen en versterken? DUO DATES wordt een afspraak met de toekomst. Mis ze niet!


Klik hier en ontdek wie de culturele DUO DATES zijn. 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN