FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Internationale Dag van de Dans en Internationale Jazzdag dagen je uit!

Tussen dansers en jazzmuzikanten bestaat al jaren een sterke band. Ze inspireren en begeleiden elkaar. Naar aanleiding van 29 april (internationale dag van de dans) en 30 april (internationale dag van jazz) lanceren visit.brussels en Dag van de Dans een oproep aan creatievelingen om een video te maken die ‘dans’ op een grappige of ernstige manier met ‘jazz’ verbindt.

Zeker in een grootstad als Brussel is de kruisbestuiving tussen dans en jazz opmerkelijk. Een choregrafe als Anne Teresa De Keersmaeker laat zich vaak  inspireren door elementen uit de jazzmuziek. Zo werkte ze samen met het legendarische jazztrio Aka Moon en maakte een choreografie op A Love Supreme van John Coltrane. 


Uitdaging


Maak een korte danssolo op je favoriete jazznummer of leef jezelf in ware 80-ties stijl uit in een “jazzercise.”


Inspiratie


https://vimeo.com/196556359?ref=fb-share.


https://www.youtube.com/watch?v=LD1xSc7oRRk


Plaats je video online met de #BXLdansjazz en deel ze op onze facebookpagina’s “Dag van de Dans” of “JAZZ.brussels”.


Wij pikken er de mooiste en leukste uit en plaatsen die tijdens het weekend van 29 en 30 april op onze pagina’s. De video’s die de meeste “likes” krijgen, vallen bovendien in de prijzen. Van kaartjes voor een jazzconcert of dansvoorstelling in de hoofdstad tot een volledig weekendje bruisend Brussel met concert/voorstelling én overnachting!

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN