FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Schrijf je in voor het internationale amateurtheaterfestival Theaterwelten

Je hebt én een geschikte voorstelling én de perfecte workshopbegeleider? Je wilt de kans grijpen om met je lokale gezelschap 4 dagen lang theater in zijn wereldwijde diversiteit te proeven in het Duitse Rudolstadt? En je hebt enkele dagen tijd in juni? Schrijf je dan in voor het internationale amateurtheaterfestival Theaterwelten! Wees er snel bij, want de deadline voor aanmelding is 15 februari 2017.

Het tweejaarlijkse internationale amateurtheaterfestival Theaterwelten staat voor …
… een festival: zes groepen uit zes werelddelen als symbool voor de culturele uitwisseling en ontmoeting.
… workshops: deze zes groepen geven inzicht in het theatraal vormgeven van verhalen en speeltechnieken van hun specifieke regio in een door hen georganiseerde workshop.
… een forum: met als centraal thema het internationale theaterwerk: theater als sociale kracht, het theater van de culturele diversiteit, de perspectieven van het globale theaterwerk.
… een blog: de digitale continuïteit van de reële ontmoeting …

Theaterwelten is een artistiek en cultureel netwerk met gelijkgestemde zielen.  Zes theatergroepen uit Europa,  Afrika, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Azië, Australië en Oceanië ontmoeten elkaar door theater en nemen deel aan een 4-daags programma dat bestaat uit voorstellingen, intensieve culturele workshops en diverse gespreksrondes.

Zin om de Europese bijdrage aan het festival te vertegenwoordigen?
OPENDOEK en de Bund Deutsche Amateurtheater zijn op zoek naar kandidaten. Vermits het een internationaal festival is, gaat de voorkeur naar visueel sterke opvoeringen. Info en voorwaarden vind je hier

Theaterwelten
• Van 22 tot 25 juni 2017
• Rudolstadt, Duitsland
• Je betaalt enkel je reiskosten naar Rudolstadt en terug. Het verblijf (zomers kamperen!), de workshops … ter plekke is gratis.
Tussenkomst in de internationale reiskosten kunnen vóór 1 maart aangevraagd worden via de Vlaamse Gemeenschap
• Deadline aanmelding: 15 februari 2017.
• Geïnteresseerde groepen kunnen contact opnemen met OPENDOEK vzw via secretariaat@opendoek-vzw.be

Meer informatie op http://theaterwelten.info

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN