FORUM   VOOR
AMATEURKUNSTEN

Lokalen Helden 2017

Nu vrijdag 28 april start de 22ste Week van de Amateurkunsten met de 2de editie van Lokale Helden. Poppunt organiseert dit evenement samen met iedereen in Vlaanderen en Brussel die lokaal muzikaal talent een warm hart toedraagt. De eerste editie in 2015 zorgde voor maar liefst 1.081 optredens op zo’n 366 locaties in 137 gemeenten op één dag. Iédereen die muziek en z’n lokale scene een warm hart toedraagt kan Lokale Helden mee organiseren.

Op 30 april 2015 werd in gans Vlaanderen en Brussel zeer stevig uitgepakt met lokaal gekweekt muzikaal talent. In maar liefst 137 gemeenten werden 366 concertlocaties gecreëerd waar zo’n 1.081 optredens doorgingen van bekend en onbekend talent, en dat allemaal op één dag. De eerste editie van Lokale Helden werd zo een ongeziene hoogdag van de muziek. Organisator Poppunt steekt nu het vuur aan de lont van de tweede editie die doorgaat op 28 april 2017. Daarvoor worden opnieuw organisatoren gezochtdie hun lokale scene een warm hart toedragen en goed nieuws: werkelijk iedereen kan meedoen.


Poppunt maakte de Lokale Helden-formule ongeveer even eenvoudig als aanlokkelijk. De twee basisregels zijn simpel: je organiseert iets op 28 april 2017 met muzikaal talent dat een link heeft met je lokale scene. Verder is het project jouw speeltuin. Of je nu een singer-songwriter of dj in je huiskamer zet, of één op iedere straathoek in je dorp, of je met je vaste concertzaal aan de slag gaat of een van de pot gerukte locatie omvormt tot Lokale Helden-podium: anything goes. Ook wie zich niet wil beperken tot muziek is welkom aan boord.


Eventuele koudwatervrees wordt schaakmat gezet met een arsenaal aan tools waar iedere organisator gebruik van kan maken. Op lokalehelden.be vind je inspiratie om jouw creativiteit op gang te trekken, je vindt er allerlei organisatietips, een uitgekiend stappenplan en steun in je communicatie. Geen idee waar je dat lokaal talent vindt? Poppunts platform vi.be heeft bijna 12.000 geregistreerde bands, dj’s en producers in de aanbieding.


Lokale Helden draait om meer dan een zeer goedgevuld muzikaal programma. Zo zorgde de eerste editie er overal in Vlaanderen en Brussel voor dat grote en kleine drempels werden overschreden. Er werden nieuwe samenwerkingen opgezet; mensen met een zeer diverse achtergrond kwamen bij elkaar over de vloer; grote concertzalen programmeerden 100% lokaal; jeugdhuizen die geen concerten meer organiseerden vonden de goesting om het opnieuw te proberen; erfgoed kreeg een podium aangemeten en een nieuw publiek over de vloer; steden en inwoners sloegen de handen in elkaar; zwembaden, rusthuizen, fitnesszalen, bibliotheken, brouwerijen, gemeentehuizen en winkels werden concertlocaties; enz.


Wie iets wil organiseren wordt dus ook uitgenodigd om samen te werken met lokale partners. Om de eigen scene te (her)ontdekken en het engagement mee te onderschrijven om een diverser publiek aan te spreken en samen te brengen. Want wat leent zich daar beter toe dan een instapklare formule die de universele taal van de muziek spreekt...


 


 

FORUM
Abrahamstraat 13 9000 Gent
T 09/235 40 00  
VOOR
AMATEURKUNSTEN